У соціальній мережі поділилися дуже важливою інформацією, яка стосується всіх українських дітей. Стало відомо, що тепер в українських шкільних їдальнях, дітей будуть годувати по-новому.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Главком»

Є інформація про те, що на початку 2022 року, на території України було завершено перехідний період з оновлення системи закупівель та освоєння нових технологічних карт. Це говорить про те, що вже після зимових канікул в школах реформа шкільного харчування повинна вступити в силу.

Потрібно нагадати, що цією реформою вирішила займатися перша леді України Олена Зеленська.

«Держпродслужба контролюватиме впровадження нових норм та дотримання санітарних норм навчальними закладами. Ця реформа дуже важлива, адже результати цієї реформи зачіпають кожного з нас через здоров'я наших дітей», – повідомляється жителям України.

Важливо помітити, що в новому шкільному меню міститься близько 160 страв. Це меню дуже збалансовано для того, щоб не нашкодити дитячому організму. У всіх продуктах обмежений цукор і сіль, жири і рослинне масло.

Столовые в школах
Столовые в школах
Столовые в школах

Крім цього, значно збільшено кількість молока і кисломолочних продуктів, м'яса, риби і свіжих овочів. Що говорить про те, що шкільне меню ретельно продумано і відмінно збалансовано.

З цього моменту всі школи на території України повинні дотримуватися обов'язкових правил: зменшити кількість цукру в 2-2,5 рази, фруктів до 100 г в один прийом їжі, хліба на 1 прийом їжі з 60-80 г до 30-50 г, збільшити кількість м'яса птиці та молочних продуктів.

Також є відомості про те, що 75% продуктів в їдальнях має бути рослинного походження: овочі, ягоди, фрукти, злаки і так далі. Відварювати овочі на наступний день, щоб щось з них приготувати не можна, жири, а саме вершкове масло не повинні перевищувати 10%, заборонено додавати соуси і майонези, крім кетчупу з високим вмістом томатів.
Нагадаємо, що лікарі розповіли, які продукти шкодять вашій печінці.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям повідомили, які напої можуть викликати рак.

Також портал "Hyser" писав, лікарі назвали продукти, які можуть знизити тиск.