У поточному році вступаю в силу нові вимоги до страхового стажу, який повинні мати українські жінки та Чоловіки для виходу на заслужений відпочинок.

Про це повідомляє "Апостроф".

Згідно з нововведеннями, цього року на пенсію в 60 років зможуть вийти ті українці, у кого є не менше 29 років страхового стажу.

У Пенсійному фонді заявили, що українці, у кого немає необхідного страхового стажу, з 1 січня по 31 грудня 2021 року зможуть оформити вихід на пенсію з 63 років. Однак, в установі озвучили умову, при якій таке можливо: наявності у людини страхового стажу від 19 до 29 років.

Якщо у людини страховий стаж становить тільки 15-19 років, то в поточному році можна буде вийти на заслужений відпочинок Тільки, якщо людині виповниться 65 років.

У Пенсійному фонді також зазначили, що щороку в Україні зростатиме необхідна тривалість страхового стажу в Україні. Зокрема, з 1 січня 2028 року для виходу на пенсію в 60 років у людини має бути не менше 35 років страхового стажу.

В даний час в Україні можна докупити страховий стаж, якщо його не вистачає для виходу на пенсію. За кожен потрібний місяць людині доведеться заплатити 44% мінімальної заробітної плати.

В даний час в Україні встановлено єдиний пенсійний вік для чоловіків і жінок. Жінки і чоловіки можуть вийти на пенсію в 60 років. Однак для виходу на пенсію вчасно необхідно дотримати умову – чоловіки і жінки повинні мати не менше 29 років стажу.

Раніше Пенсійний фонд нагадав українцям, які збираються виходити на пенсію в 2022 році, як можна просто зареєструватися на отриманні пенсійних виплат, а також як подавати онлайн-заяву на перерахунок пенсійних виплат. У фонді зазначили, що тепер українцям не потрібно приходити у відділення ПФУ для того, щоб їм призначили виплати.

Раніше "Hyser" повідомляв, що експерти розповіли українцям, як можна збільшити пенсійні виплати.

Крім цього, українцям перерахують заробітні плати.

Наш портал писав, що деякі категорії громадян України отримають надбавки до пенсій.

Нагадаємо, українців попередили, що їх можуть позбавити субсидій.