Українки, які отримуватимуть пенсійні виплати у поточному році (коли їм виконається 60 років), отримають доплату до виплати в розмірі 9%. Це дозволить трохи компенсувати збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. Підвищення пенсійного віку проводилося в кілька етапів з 2011 року.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

Згідно з Постановою Уряду №963, передбачається доплата до пенсійних виплат для даної категорії жінок

На доплату можуть розраховувати жінки, що народилися з 1 січня 1962 року по 31 грудня 1962 року. Пенсійний вік жінок, які народилися в цей період, настане в поточному році.

У постанові йдеться, щомісячне підвищення, яке передбачено цим пунктом, встановлюється в межах максимального розміру пенсійних виплат відповідно до чинного законодавства України. Згідно з пунктами 1-3, ці виплати фінансуються за рахунок коштів державного бюджету країни.

В даний час в Україні встановлено єдиний пенсійний вік для чоловіків і жінок. Жінки і чоловіки можуть вийти на пенсію в 60 років. Однак для виходу на пенсію вчасно необхідно дотримати умову – чоловіки і жінки повинні мати не менше 29 років стажу.

  • Якщо в поточному році виповнюється 60 років, але є тільки від 19 до 29 років стажу, то вихід на пенсію доведеться відкласти до 63 років.
  • Якщо у людини є від 15 до 19 років, то він зможе вийти на пенсію лише з 65 років.
  • Українці, у яких немає 15 років стажу, взагалі не отримуватимуть пенсійні виплати.

При цьому, вимоги до стажу будуть зростати щороку на 12 місяців, поки не будуть досягати 35 років для виходу на пенсію в 60 років. Крім цього, пропорційно зростуть вимоги і для виходу на пенсію в 63 роки.

Стало відомо, що розмір мінімальної пенсійної виплати деяким категоріям українців був підвищений до 6000 грн. Крім цього, розміру прожиткового мінімуму в Україні не впливатиме на розмір мінімальної пенсійної виплати для цих категорій українців.

В Україні з 1 квітня поточного року, для жінок і чоловіків був встановлений новий пенсійний вік - тепер на пенсію можна йти в 60 років.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, як можна збільшити пенсійні виплати.

Крім цього, українцям перерахують заробітні плати.

Наш портал писав, що українців порадують надбавками до пенсій.

Нагадаємо, українців попередили, що їх можуть позбавити субсидій.