З 1 січня "Нова пошта" змінила свої тарифи. Тепер вартість буде розраховуватися в залежності від пунктів призначення за трьома новими тарифними зонами.

В пресслужбі компанії розповіли про три нові тарифні зони. Перша - це по місту і його передмістю. Друга - між містами України. Третя - з/в селище міського типу або село.

При доставці посилки в межах міста і передмістя вводиться три тарифи в залежності від ваги посилки:

1) маленька - до 2 кг;

2) Середня - до 10 кг;

3) велика - до 30 кг.

Зміниться вартість посилок популярних габаритів. Так, посилки вагою до 2 кг коштуватимуть 40 гривень замість 45 гривень, які платили українці до зміни тарифів.

До 30 кг посилки коштуватимуть 80 гривень замість 100 гривень.

У ціну вже входитиме комісія за оголошену вартість до 1000 гривень.

Нова Пошта. Фото: скріншот YouTube-відео
Нова Пошта. Фото: скріншот YouTube-відео

Введена нова послуга з доставки документів. Вартість її складе 40 гривень разом з конвертом.

Змінилася вартість доставки і забору посилок кур'єром з адреси. Повідомляється, що тепер не буде прив'язки до ваги. Посилка до 30 кг коштуватиме +30 гривень. Понад 30 кг вартість складе +90 гривень за кожні 100 кг і тарифікація буде йти вже як вантажу.

Нові тарифи очікують і посилки в експрес-накладній з декількома місцями. Фахівці оцінюватимуть кожну посилку за окремим тарифом - з максимальною вагою за базовим тарифом, решта за зниженим.

Був продовжений акційний тариф на доставку в поштомати за 35 гривень і накладений платіж без комісії на перший квартал 2022 року. З 1 квітня вартість доставки в поштомат буде 45 гривень.

Змінюється тариф за доставку, коли покупці відразу після огляду у відділенні хочуть повернути посилку з невідповідним товаром. З 2022 року вартість складе 15 гривень.

Раніше Hyser писав про те, що для кого в Україні стануть недоступні деякі продукти.

Також Hyser повідомляв для кого з українців зростуть податки в січні.

Нагадаємо, що українців сповістили про нові тарифи на паспорти.