10 грудня запрацював популярний гірськолижний курорт Буковель і почав приймати всіх бажаючих з інших міст. Цей курорт завжди користується попитом. У деяких місцях номери на новорічні та різдвяні свята були заброньовані ще з літа. Туристів не лякають високі ціни на житло, а також на продукти.

Про це повідомляють ФАКТи.

Багато досвідчених відпочиваючих заявили, що в поточному році подорожчало як харчування в готелях, так і вулична їжа.

За словами радіоведучого слави Дьоміна, після дводенного відпочинку в "Буковелі" у нього купа вражень про відпочинок. На своїй сторінці в популярно соцмережі Instagram, він написав, що зараз ціни в буковельських ресторанах стали київськими. Зокрема, обід або вечеря в середньому тепер обходиться не менше 1000 грн.

Ведучий також дав рекомендації тим, хто збирається в Буковель. За його словами, краще заздалегідь запасатися необхідними продуктами ще в Татарові (в селі в 15 км від гірськолижного комплексу), так як в Буковелі не вийде заощадити, навіть якщо ви будете готувати їжу самостійно.

Дьомін зазначив, що в буковельських магазинах продукти подорожчали в два рази.

Крім цього, в туристичних групах проживання в Буковелі на свята деякі навіть порівнюють з поїздкою до Австрії або на курорти Єгипту. Також багато хто жартує, що харчування у Франції обійдеться дешевше, ніж у Буковелі.

У матеріалі Obozrevatel наводяться нинішні ціни в Буковелі. Якщо ви вирішите поїсти на центральному ярмарку Буковеля, то за борщ у хлібній тарілці з салом вам доведеться заплатити 180-190 грн. Якщо вирішите випити кави, то вартість напою коливається від 70 грн до 100 грн. Глінтвейт коштує 100-120 грн. За пиріжок доведеться заплатити 50 грн, за бутерброд – 60 грн, за Круасан – 150 грн.

Біля спуску баночка газованого напою (пепсі-кола, кока-кола) коштує 150 грн, кава — 120 грн, круасан з шинкою і сиром — 200 грн.

Під час зимового сезону 2020-2021 туристи розповідали про ціни у Буковелі. Тоді кава в ресторанах коштувала 65-85 грн, чай - 95 грн.

Раніше "Hyser" повідомляв, що "Укрзалізниця" запустила додатковий поїзд до Карпат, щоб доставляти українців в одні з найпопулярніших туристичних місць.

Наш портал писав, що у середині осені відомий туристичний курорт несподівано засипало снігом.

Нагадаємо, у Буковелі затвердили жорстке рішення щодо карантину.