У столиці був затверджений порядок роботи інформаційно-телекомунікаційної системи управління спеціальними перепустками "Карантин", який передбачає можливість введення перепусток на громадський транспорт.

Дане рішення прийняв Київський штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

У документі йдеться про те, що порядок може діяти на час обмежувальних заходів, які встановлені для "червоної" зони адаптивного карантину. Іншими словами спецпропуску можуть набути чинності при введенні найжорсткіших карантинних обмежень в Києві.

Уточнюється, що рішення не буде прийнято в автоматичному режимі. Щоб рішення набуло чинності, необхідно, щоб його прийняла Київська Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про переведення громадського транспорту в режим спеціальних перевезень.

Спецпропуску діятимуть на існуючих транспортних або соціальних (у випадку з пільговиками) картах. Роботодавці при цьому повинні зареєструватися на сайті системи "Карантин", а також подати заявки з інформацією про ПІБ своїх працівників і номери їх транспортних або соціальних карт.

Власнику спецпропуску Категорично забороняється передавати свої транспортні карти іншим особам.

Що стосується інших електронних квитків, то їх деактивують на час" червоної " зони. Не працюватимуть електронні квитки у вигляді QR-кодів і коди на папері.

Раніше Hyser писав про те, що Шмигаль зробив важливу заяву.

Також Hyser повідомляв, що штам "Омікрон" дістався до Києва.

Нагадаємо, що стало відомо про видачу "живих" карток грошима.