Всім жителям України повідомили про дуже важливі зміни, які стосуються нових цін на комунальні послуги. Є інформація про те, що українцям перерахували тариф на доставку газу з січня 2022 року.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Оглядач»

Стало відомо про те, що на території України з 1 січня 2022 року доставка газу буде вже за новими цінами. Потрібно розуміти, що ціна буде прямо залежати від споживання і тарифу. Деяким людям доведеться чимало доплачувати щомісяця.

Крім цього, українцям повідомили про те, що знайдуться навіть ті люди, яким буде приходити платіжка за доставку газу з меншою сумою, ніж зазвичай.

Платіжка. Фото: скріншот Youtube-відео
Платіжка. Фото: скріншот Youtube-відео

Фахівці підготували дуже корисну інформацію, в якій говориться про те, як же можна розрахувати розмір цін на доставку газу. Для цього необхідно знати два показники: скільки кубометрів намотав ваш лічильник з жовтня 2020 по жовтень 2021 і як змінився з 1 січня тариф вашого облгазу.

Наприклад, якщо українець за рік використовував 1200 кубометрів, то це говорить про те, що він використовував кожен місяць по 100 кубів газу. Якщо тариф становив 2,136 гривень, то доставка газу повинна була бити 213,6 гривень. Однак потрібно розуміти, що якщо ви переїхали, наприклад, в Чернівці, а там тариф становить 2,568 гривень, то доведеться платити більше.

Крім цього, якщо ви почали використовувати більше газу, з якихось обставин, наприклад 300 кубів замість 100, і у вас діє новий тариф ("Чернівцігаз" - 2,568 грн), то вже в цьому випадку ви будете платити не 213,6 гривень, а 770,4.

Газ. Фото: скріншот Youtube-відео
Газ. Фото: скріншот Youtube-відео

Також будуть і ті українці, які отримають платіжки з меншою сумою за доставку газу, ніж у 2022 році. На це можуть розраховувати люди, які економили газ і скоротили обсяги за рік і ті, хто користуються послугами тих облгазів, тарифи яких знизилися. До таких належить "Шепетівка".

Нагадаємо, що українцям розповіли, як платити за квартиру менше.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі з'явилася інформація, що в українців можуть забрати субсидії.

Також портал "Hyser" писав, українців попередили про зростання цін на воду.