Українців попередили про те, наскільки підвищиться вартість водопостачання з 1 січня 2022 року

Грудень добігає кінця, разом з ним і 2021 рік, а значить, з наступного місяця поміняються тарифи на ряд комунальних послуг. У Національній комісії, що здійснює регулювання з сферах енергетики і комунальних послуг прийняли рішення про те, щоб з 1 січня змінити тарифи на розподіл не тільки блакитного палива, а й води. Інформація про це розміщена в офіційній прес-службі НКРЭКУ.

Так, в комісії опублікували матеріали, в яких обґрунтовані нові тарифи на водопостачання та водовідведення для більш ніж сорока українських компаній. Тарифи на воду для населення вказуються в гривнях за один кубічний метр води, без урахування податку на додану вартість. В опублікованій таблиці також показано, наскільки вартість води для українських споживачів зросте у відсотках, як за окремі види послуг, так і за споживання води в цілому.

Найбільше по країні за воду платитимуть клієнти Запорізького комунального підприємства "Облводоканал", вартість кубометра води у якого без урахування ПДВ дорівнює цілим 54,63 гривням. На другому місці за рекордною ціною на воду знаходиться " Уманьводоканал "з тарифом в 47,92 гривень за кубометр, а на третьому місці — "Бердянсьководоканал" з тарифом в 47,56 гривень за куб води.

Дли киян зростання вартості води складе практично 20%, у зв'язку з чим тариф доросте до 25,32 гривень без урахування ПДВ.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що жителів столиці попередили про відключення світла.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям підказали, як заощадити на опаленні.

Також "Hyser" писав, що у 2022 рік українським чиновникам підвищать заробітну плату.