Сергій Лавров заявив, що Росія надаватиме "адекватну" відповідь на військові провокації

Глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що у разі, якщо "Київ почне здійснювати будь-які військові провокації проти Донбасу", то Москва забезпечить на це "адекватна відповідь". Про це він заявив під час дачі інтерв'ю інформаційному порталу "РИА Новости".

За словами російського дипломата, західні партнери України, нібито, підтримують мілітаристичні настрої українського уряду, в результаті чого він може сприйняти таку підтримку як "дозвіл на проведення силової операції".

Водночас він заявив, що на" будь-які можливі військові провокації Києва проти Донбасу "Росія"дасть адекватну відповідь".

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов заявив, що за останніми опитуваннями більше половини українських громадян готові захищати свою батьківщину, в числі яких 35% готові захищати Україну зі зброєю.

У зв'язку з цим, заявляє Данилов, одним з пріоритетних завдань українського уряду є забезпечення зброєю українців, які готові захищати Україну в разі нападу. Глава РНБО зазначив, що людям важливо розуміти, що під час виникнень загроз для нашої держави, всі об'єднуються незважаючи на відмінності з політичних або яких би то не було інших мотивів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Путіна пояснили, як будуть вторгатися в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі був поранений український військовий.

Також "Hyser" писав, що ситуація з російськими військами на українському кордоні почала поліпшуватися.