1 січня православні християни вшановують пам'ять святого великомученика Воніфатія, який жив у Римі на рубежі III-IV століть і прославився стійкістю за віру і безстрашністю перед загрозою звірячих тортур і страт.

У цей день відзначається початок Нового року і важливо зустріти його з добрим серцем і правильними помислами, щоб забезпечити собі хороший майбутній рік, пише "РБК-Україна".

За старих часів вірили, що вранці хорошою прикметою вважається прокинутися під собачий гавкіт, а, вийшовши на вулицю, важливо першого зустріти чоловіка. Саме це забезпечить удачею весь рік.

У цей день не прийнято було працювати. Якщо в цей день шити, прати і прибирати, то наступний рік може стати збитковим.

Також не рекомендується 1 січня викидати нічого з дому і не віддавайте борги. Постарайтеся не сваритися в цей день, адже конфлікт може відбитися на родині і весь рік пройде в лайках і скандалах.

У Новий рік і день пам'яті Воніфатія вважалося, що торговці можуть привернути до себе хороший достаток. Щоб це збулося, першому покупцеві необхідно зробити знижку.

Також предки вірили в прикмети і дотримувалися їх. За їх словами, якщо в перший день Нового року буде зоряне нічне небо без хмар, то це обіцяло багатий урожай ягід.

Сприятливим вважалося, якщо 1 січня на деревах був іній.

Місячна ніч 1 січня віщувала багатий урожай гороху, сочевиці і бобових культур.

А легкий снігопад 1 січня говорив про те, що добре вродить пшениця.

Раніше Hyser писав про те, що українцям покажуть на Новий рік по телевізору.

Також Hyser повідомляв, що українців попередили про роботу "швидких" на Новий Рік.

Нагадаємо, що українцям готують новий курс долара після свят.