Сьогодні, 31 Грудня, на території України було оголошено I рівень небезпеки у зв'язку з погіршенням погодних умов.

Про це йдеться в заяві прес-служби ДСНС України.

Згідно з даними Укргідрометцентру, в останній день поточного року на дорогах нашої країни очікується ожеледиця. Вночі та вранці на Сході та заході країни прогнозується туман. Видимість становитиме 200-500 метрів.

Крім цього, в північних і центральних регіонах очікується місцями ожеледиця.

У Києві та Київській області сьогодні вночі та вранці прогнозується ожеледиця.

Рятувальні служби підкреслюють, що такі несприятливі погодні умови можуть вплинути на рух транспортних засобів на деяких дорогах і вулицях.

Синоптики прогнозують, що сьогодні на більшій території нашої країни стовпчики термометрів піднімуться до плюсових температур. Мороз прогнозується тільки в східних регіонах.

Вдень стовпчики термометрів показуватимуть -4 ... +6 градусів, а вночі температура опуститься до -10. У західних регіонах очікується хмарна погода, опади у вигляді дощу.

Відзначимо, що під час несприятливих погодних умов потрібно бути більш уважними на дорогах, на пішохідних переходах. Особливо уважним слід бути водіям транспортних засобів: дотримуйтесь ПДР, безпечну дистанцію між транспортом.

Під час зимового сезону, коли за вікном часто бувають несприятливі погодні умови, батьки повинні розповісти своїм дітям про те, як слід поводитися на вулиці під час негоди і яких правил безпеки слід дотримуватися.

У зимовий період необхідно більш ретельно стежити за своїм здоров'ям, щоб не підхопити застуду або грип. Також не варто забувати і про коронавірус, тому дотримуйтесь соцдистанцію і носите маски.

Правоохоронці також закликають водіїв бути більш уважними за кермом своїх транспортних засобів, а також дотримуватися правил дорожнього руху та безпечної дистанції, особливо під час несприятливих погодних умов.

Раніше "Hyser" повідомляв, що на Україну насуваються сильні морози.

Також синоптики розповіли, яка погода буде на території України до 2 січня.

Наш портал писав, що синоптики озвучили прогноз погоди в Україні на Новий Рік.

Нагадаємо, що українців попереджають про сибірські морози.