Більшість українців кажуть, що під час святкувань хотіли б справжньої, сніжної зими, бо це підіймає настрій й нагадує дитинство. От тільки Україна швидкими темпами стає європейською не лише в економічному плані, а й кліматичному.

Так, синоптики Укргідрометцентру змушені були повідомити, що 2022 рік прийде без морозу, але зі снігом – щоправда мокрим. А ще погода покаже свій "норов", організувавши відлигу і дощі.

Так, в останній день 2021 року в п'ятницю в Україну прийде потепління, яке першими відчують на собі жителі західних областей, де температура почне рости вже вночі. Саме тому довгі прогулянки чи візит на різдвяні базари краще відкласти на початок 2022 року.

Так, у Львові, Луцьку, Рівному та Тернополі в п'ятницю буде похмуро, суцільна хмарність та сильний дощ. Тож на вулиці буде незатишно, вогко та сиро ( вночі +2..+4°, вдень +3...+5° ).

Разом з тим на Закарпатті, де стовпчики термометрів покажуть температуру близько 0 °С, пройде дощ із мокрим снігом.

А от жителям Сумської, Кіровоградської, Дніпропетровської та Запорізької областей пощастить більше - у них перед Новим роком очікується сніг, нехай і невеликий, тож новорічному настрою і засніженим пейзажам бути.

На Півночі України та у Києві буде помірно морозно - удень до −2...−4 °С, уночі стовпчики термометра можуть опуститися до −8...−9 °С.

Південні області зустрінуть Новий рік також помірно морозною погодою (до −7 °С вночі та близько 0 °С вдень).

На Сході також встановиться слабка морозна погода (до −10 °С вночі та до 5–6 °С вдень).

Що ж стосується улюбленого місця відпочинку українців - Карпат, то на гірські курорти прийде слабкий мороз (до −2 °С) та дрібний сніг із дощем. Погода на Драгобраті, у Славському та на Буковелі стоятиме похмура, але комфортна для активного відпочинку.

Правда, варто прислухатись, що у високогір’ї Львівщини та на сході Закарпатської області 31 грудня діє третій рівень сніголавинної небезпеки — рятувальники попереджають, що на більшості крутих схилів сніг закріплений дуже слабко.

А от Новий рік розпочнеться із плюсової температури майже у всіх регіонах України. На Півдні, Заході та в Центрі температура зросте до 4–7 °С — якщо наважитеся на прогулянку 1 січня, обов’язково беріть із собою парасольку, дощ може затягнутися на весь день. На Півночі та Сході термометри покажуть близько 0 °С, погода буде вологою, з пронизливим вітром до 12 м/с і мокрим снігом.

Зазначимо також, що водіїв закликають неухильно дотримуватися правил дорожнього руху під час керування транспортними засобами. Ще б пак, 31 грудня та в ніч на 1 січня на дорогах буде небезпечно через ожеледицю. У західних та східних областях вночі та вранці знизиться видимість до 200−500 метрів через туман.

До слова, в останній день грудня вшановується пам’ять святителя Модеста, який у народі вважається покровителем худоби. У минулі часи люди вірили, що чим сильніші були в цей день морози, тим менше були можливі у майбутньому снігопади і заметілі. А ще погода цього дня вказує, якою буде погода в червні.

Раніше "Hyser" повідомляв, що на Україну насуваються сильні морози.

Також синоптики розповіли, яка погода буде на території України до 2 січня.

Наш портал писав, що синоптики озвучили прогноз погоди в Україні на Новий Рік.