Стало відомо, в які періоди в Україні в 2022 році відбуватимуться призов на строкову службу

2021 рік добігає кінця, а значить в уряді роблять приготування до заходів майбутнього, 2022 року. Так, президент України Володимир Зеленський підписав указ, в якому зазначено, коли в наступному році відбудуться призови на строкову військову службу і відбудуться звільнення в запас військовослужбовців. Про це повідомляє офіційна прес-служба президента.

У підписаному Зеленським документі йдеться про те, що весняний призов в прийдешньому році триватиме в період з квітня по липень, а осінній — з жовтня по грудень. Призовні комісії почнуть працювати з 1 квітня та 1 жовтня, а підготовчі заходи розпочнуться, відповідно, 1 березня та 1 вересня.

У заяві Зеленського зазначено, що призвані на несення строкової військової служби українці не будуть залучатися до виконання бойових завдань в зоні проведення ООС. Призовники, перш за все, будуть задіяні в комплектуванні арсеналів, баз, складів, центрів зберігання боєзапасу, а також будуть призначатися на посади, які пов'язані із забезпеченням життєдіяльності частин в пунктах постійної дислокації, крім тих, які знаходяться в Луганській і Донецькій областях.

Українці призовного віку, які проходять навчання, підлягати призову не будуть. Йдеться про студентів денної форми навчання загальної середньої, професійної та професійної вищої освіти, а також ті, хто здобувають науковий ступінь у закладах середньої та вищої духовної освіти, перебувають в аспірантурі, докторантурі та інтернатурі.

Крім того, призов не торкнеться українців, які проходять підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу при ВУЗах і військових навчальних підрозділах вищої освіти.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Кабміні прийняли важливе рішення щодо "діі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кремлі пояснили, як будуть вторгатися в Україну.

Також "Hyser" писав, що провісниця розповіла, що чекає Україну.