За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, останні опитування показують, що понад 50% громадян України готові стати на захист своєї країни. Данилов зазначив, що з них 35% українців готові захищати країну зі зброєю в руках.

Про це Данилов розповів під час інтерв'ю Теперішньому часу, повідомляє Сьогодні.

За словами Данилова, на сьогоднішній день одним з головних завдань держави є забезпечення українців, готових захищати нашу країну, необхідною зброєю.

Данилов завив, що люд повинні розуміти наступне: «коли в нашій країні виникають загрози, всі об'єднуються, незважаючи на те, що всім ми Різні з політичних мотивів або з інших мотивів».

Данилов вважає, що, коли мова йтиме про Українську державу, то все поєднатися.

За словами Данилова, в Україні вдалося сформувати сектор безпеки і оборони, загальна кількість якого вже досягає близько одного мільйона чоловік. Також він додав, що в Україні є громадянське суспільство, яке встане на захист нашої держави.

Секретар РНБО підкреслив, що станом на 1 січня наступного року у складі ЗСУ налічуватиметься 261 тисяча військовослужбовців.

Стало відомо, що в Україні вводиться військовий облік для жінок. У Міністерстві оборони України більш детально розповіли про процедуру взяття на військовий облік жінок.

Начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Роман Горбач розповів, як проходитиме мобілізація українських жінок. За його словами, під час мобілізації українок мають намір призивати на військову службу у виняткових випадках, зокрема, під час воєнного часу.

Останнім часом ситуація на кордоні України була напруженою. Крім цього, США та Євросоюз висловлюють стурбованість через напруженість між Москвою та Північноатлантичним Альянсом.

ЗМІ все частіше повідомляють про те, що Росія збільшує військовий контингент, а ряд експертів заявляють про те, що Росія збирається напасти на Україну.

Раніше ряд американських ЗМІ почали повідомляти про те, що Росія стягує війська до кордону України. Зокрема, однією з перших була The Washington Post, які ще наприкінці жовтня заявило, що РФ зосереджує свої війська на кордоні з Україною, а Politico опублікувало фото, яке підтверджує це.

Раніше "Hyser" повідомляв, що тисячі українських жінок стануть військовозобов'язаними.

Наш портал писав, що численна російська армія підбирається до кордонів України.

Нагадаємо, що в РНБО розповіли, як можна перемогти Росію у разі вторгнення на територію України.