Україна стає світовим лідером за цифровими документами. Тепер електронні водійські права, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт) та студентський квиток у додатку "Дія"будуть прийматися на рівні з паперовими. Кабінет Міністрів України прийняв відповідні рішення.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на прес-службу уряду.

За словами віце-прем'єр-міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, уряд схвалив дві відповідні постанови, згідно з якими всі студентські квитки, водійські права і техпаспорти, які українці оформили в додатку "Дія", тепер будуть зрівнюватися з паперовими аналогами.

Міністр також зазначив, що прийняття закону щодо режиму paperless сприяло появі в Україні поняття електронних документів. За його словами, всі ці нововведення прискорять процес оцифровування документів.

Федоров заявив, що з часом всі найбільш важливі для громадян України документи стануть доступними в цьому додатку.

У відомстві заявили, що в 2019 року всі перераховані вище документи були дійсні тільки в рамках пілотних проектів. Під час експериментального періоду було створено 751 тисяча е-студентських квитків, 4,4 млн водійських посвідчень, 4,2 млн свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

Повідомляється, що ці проекти реалізовувалися Міністерством цифрової трансформації разом з міністерствами внутрішніх справ і освіти.

Стало відомо, що в додатку "Дії" було запущено бета-тестування повідомлень про судові засідання для учасників цих процесів. Це повинно дозволити виключити можливість проведення судового слухання справи без відома учасників.

Раніше "Hyser" повідомляв, що програма " Дії " почне автоматично викликати українців на судові засідання.

Наш портал вже повідомляв, що українці, які отримали "тисячу Зеленського", придумали новий бізнес.

Крім цього, у Приватбанку розповіли, як українці можуть отримати 1000 грн за вакцинацію від коронавірусу.

Стало відомо, що українці можуть отримати "тисячу Зеленського" в Ощадбанку.

Нагадаємо, що українців попередили, що їх можуть позбавити субсидій.