Вже за 2 дні буде така довгоочікувана святкова новорічна ніч. Всі наразі планують святкування і хочуть розуміти, чи буде можливість зустріти друзів у свято біля головної ялинки міста. От тільки за прогнозом синоптиків, погода у більшості областей України на Новий рік не буде додавати святкового настрою.

Так, синоптикиня Наталка Діденко у Facebook попередила, що 31 грудня та 1 січня Україна опиниться у теплій повітряні масі, бо до нас іде тепле та вологе атлантичне повітря із Західної Європи.

Таким чином, першими потепління зустрінуть західні області, тому 31 грудня та 1 січня температура там буде вищою за нуль градусів. Поступово тепла маса повітря рухатиметься у східному напрямку та "витіснятиме мороз, який зараз спостерігається на території України".

А от в передостанній день старого року, 30 грудня, українцям напророкували погожу, сонячну погоду без дощів та снігу, адже циклон, який 28 грудня спричинив негоду у південних та східних областях та насипав кучугури снігу, залишає територію України.
Найтепліше, звісно, буде удень у Криму - там температура повітря становитиме +5..+7 ℃. А от у Закарпатській та Тернопільській областях вдень стовпчик термометра коливатиметься від мінуса до плюсів і буде переважно від 0 до +2 градуси вдень. Тим часом у Чернігівській, Полтавській, Сумській, Вінницькій, Черкаській областях температура повітря вдень становитиме -3-5 ℃.

Що стосується столиці України, Києва, то 30 грудня тут синоптики прогнозують вдень невеликий мороз, але без опадів. Так, стовпчик термометра показуватиме -1 — 3 градуси, а вночі похолодає, температура становитиме від -6 до — 8 градусів.
Фото: Укргідрометцентр
У новорічну ніч, 31 грудня, за прогнозом синоптиків, у Києві не буде бажаного снігу, а буде хмарна погода та йтиме дрібний дощ, який ближче до вечора закінчиться. Хмарною буде погода в столиці і 1 січня. Температура повітря в ці дні у місті буде коливатися від -2℃ до +4℃.

За словами Діденко, 31 грудня - 1 січня "атмосферний тиск скакатиме, ожеледиця підстерігатиме, мокрий сніг та дощ нервуватимуть водіїв та псуватимуть нове взуття".

Хмарним буде і 1 січня у Львові. Температура повітря 31 грудня та 1 січня у місті буде коливатися від +2℃ до +7℃.

І тільки у Харкові погода на Новий рік буде найбільш подібною до бажаної зимової казки. Прогнозується вдень без опадів, а ближче до новорічної ночі – незначний сніг. Проте погода у Харкові зіпсується вже 1 січня: зранку піде дощ, весь день буде хмарним. Температура повітря на Новий рік у Харкові буде коливатися від -10℃ до +3℃.

Зазначимо, що згідно з попередніми прогнозами, потепління триватиме недовго, і вже з 2 січня очікується похолодання - ближче до різдвяних свят в Україну повернуться мінусові температури та морози.

Раніше "Hyser" повідомляв, що на Україну насуваються сильні морози.

Також синоптики розповіли, яка погода буде на території України до 2 січня.

Наш портал писав, що синоптики озвучили прогноз погоди в Україні на Новий Рік.