Стало відомо, наскільки пенсійні виплати українців підвищилися за 2021 рік

За останній рік український уряд приділив значну увагу тому, щоб підвищити пенсійні виплати пенсіонер. За підсумком 2021 року розмір пенсій різним категоріям одержувачів виплат підвищувалися цілих десять разів. Про це у своєму Telegram-каналі розповів голова Кабінету Міністрів України Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр підкреслив, що в умовах пандемії однією з найбільш вразливих категорій населення виявилися саме пенсіонери, у зв'язку з чим в уряді підтримку пенсіонерів зробили одним з головних завдань на рік.

Так, наприклад, за 2021 рік мінімальні пенсійні виплати для українців, які напрацювали повний трудовий стаж, підвищилися два рази.

У березні 2021 року уряд провів щорічну індексацію пенсійних виплат, яка торкнулася близько восьми мільйонів працюючих і непрацюючих українських пенсіонерів. Виплати працюючим пенсіонерам підвищили, а новопризначені пенсії були перераховані вперше з 2019 року.

Для військових українських пенсіонерів виплати за рік, що минає, зросли на дві тисячі гривень. Примітно, що до цього пенсії для цієї категорії українців не змінювалися з 2018 року. Крім того, уряд підвищив мінімальні пенсії для чорнобильців.

Крім усього перерахованого вище, український уряд вже протягом двох років здійснює доплати українським пенсіонерам за віком, у зв'язку з чим в грудні середня пенсія по Україні майже дійшла до рівня в 4 тисячі гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що працюючим пенсіонерам перерахують пенсії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, кого порадують новими пенсіями з 1 січня.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, які банки виплачують" ковидну " тисячу гривень.