У Кабміні затвердили порядок встановлень заборони та обмежень на випадок воєнного стану

Останнім часом в українському уряді серйозно розглядають загрозу повномасштабного військового наступу Російської Федерації на нашу країну, у зв'язку з чим в Кабінеті Міністрів приймають організаційні рішення на цей випадок. Нещодавно в уряді прийняли нову постанову, що стосується цієї теми. Про це повідомляє iнформаційний портал "УНІАН".

Повідомляється, що на останньому засіданні уряду було прийнято постанову, яка затверджує порядки встановлення заборон або обмежень на вибір місця перебування або місця проживання людей, які проживають на території, на якій діє воєнний стан.

Прийнятий в Кабміні документ постановляє, що військове командування може встановлювати заборону або обмеження на вибір місця перебування або місця проживання в разі, якщо президент підпише Указ про введення воєнного стану в Україні або в окремих її регіонах. Ці заборони і обмеження виражаються в забороні декларування місця перебування або проживання осіб на території, на якій встановлено воєнний стан, а також зняття з оголошеного місця проживання осіб на території, на якій діє воєнний стан.

Примітно, що обмеження не діятимуть щодо зняття з зареєстрованого місця проживання або перебування в тому випадку, якщо буде одночасно зареєстровано місце перебування або проживання осіб на території, на якій воєнний стан не введено.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Міністерстві соціальної політики України розповіли про розмір субсидій для українців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли про те, скільки днів відпочинку у них буде в першому місяці 2022 року.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали, як українські військові готуються відбити наступ російських військ.