Зустріч 2022 року блакитного (чорного) водяного Тигра закликає до різноманітності на святковому столі. Ось тільки деякі страви з риби і креветок дієтологи не радять готувати, навіть незважаючи на всю екзотичність.

Тілапія

Занадто жирна риба, яку вирощують на фермах і годують кукурудзою, а не озерними рослинами і водоростями. А ще в деяких регіонах світу тілапія вирощується в штучних водоймах з високим вмістом антибіотиків і пестицидів, адже ніхто не хоче втрачати поголів'я риби через появу у неї який-небудь болячки.

Крім того, як правило, практично всі виробники тілапії порушують допустимий відсоток глазурі від 2 до 8 разів, що не допускається санітарними правилами для даної продукції.

Фермерський лосось

Він багатий Омега - 3 кислотами, які борються із запаленнями в організмі, однак, в свою чергу, містить всього 114 міліграмів жиру, а вирощений - близько 1900 міліграмів. Більш того, лосось забарвлений в рожевий колір і містить багато поліхлорованих біфенілів.

Макрель

Макрель має високий рівень ртуті, яка діє як Ендокринний руйнівник: фальшивий гормон, який змушує ваш організм утримувати жир, спалювати менше калорій і знижує рівень лептину і гормону.

А ще риба відноситься до дуже жирним сортам, тому навіть абсолютно здорова людина, у якого немає захворювань серцево-судинної і травної системи, не повинен їсти даного представника скумбрієвих частіше трьох разів на тиждень.

Гострі роли з тунцем

У закладах тунець ріжуть дрібно і обволікають в майонезі, таким чином роблячи рол шкідливіше на 290 калорій і 11 грамів жир.

Важливо також знати, що в сирому м'ясі тунця можуть бути паразити, тому якості продукту треба приділяти особливу увагу.

І ще, деяким категоріям людей вживати тунець не варто взагалі: це діти до трьох років, алергіки, вагітні, хворі з нирковою недостатністю.

Креветки темпура

Рол з креветками в темпурі може містити 508 калорій і 21 грам жиру.

До речі, щоб 2022 рік Чорного Водяного Тигра виявився успішним, в святковому меню потрібно відмовитися від риби: астрологи вірять, що він її не любить. Також добре було б не включати в список святкових страв і морепродукти.

Однак є й інша думка, що дика кішка в природі готова кинути тушу кабана заради шматочка кети.

Як висновок: якщо вірите в прикмети, то не варто робити рибні частування провідними на столі, але і відмовлятися від ласощі не потрібно.

Раніше Hyser писав про те, які продукти здатні привести до серцевих захворювань.

Також Hyser повідомляв, що названий овоч, який знижує ризик інсульту.

Нагадавши, як позбутися від печії.