Стало відомо, де народні депутати мають намір провести новорічні свята, які подарунки вони підготували для своїх рідних і близьких, а також скільки вони мають намір витратити на Новий Рік.

Про це йдеться в ексклюзивному матеріалі "Сьогодні"

Новий рік є одним з найпопулярніших свят українців. Це свято люблять всі: діти і дорослі. Подобається це свято і народним депутатам України, які на цілий місяць йдуть на зимові канікули.

У перерві між засіданнями народні обранці повинні працювати з виборцями, але реальність може відрізнятися від очікувань.

Юрій Камельчук (фракція "Слуга народу") заявив журналістам, що у нього багато планів на зимові канікули.

За його словами, саме Різдво він завжди проводить з батьками. На Новий рік він зі своєю дружиною їдуть кудись за кордон, а потім Карпати, лижі, сніг. Він додав, оскільки відзначати вони планують не в Україні, то не буде ніяких застіль, великих компаній друзів. На Різдво зазвичай влаштовуються застілля і готуються класичні страви, а на Новий Рік краще повечеряти в хорошому місці. Він не розповів, в яку країну вони відлітають.

Сергій Швець (фракція "Слуга народу") заявив, що Новий рік він планує зустрічати в Білорусі. За його словами, він святкуватиме разом з батьками, дітьми, родичами. Він додав, що він відзначає це свято, як і багато його співгромадян.

Депутат монобільшості Олександр Санченко відправиться до Львова.

"Я киянин, тому будь-яка новорічна картинка У мене викликає асоціацію зі Львовом. Цього року вирішив провести Новий рік там. Два дні у Львові обійдуться, напевно, до 10 тисяч гривень. У цю суму входять дорога, проживання, прогулянки ввечері, виспатися і потім повернутися додому", – сказав Санченко.

Михайло Бондар (фракція "Європейська солідарність") розповів, що у нього вже давно є традиція, як відзначати Новий Рік. За його словами, він поїде з пластунами на передову, «до побратимів і посестрів з Вифлеємським вогнем і ласощами». Він додав, що його сім'я вже звикла до того, що на Новий рік він їздить туди.

Іван Крулько ("Батьківщина") заявив, що має намір зайнятися зимовими видами спорту.

За його словами, йому подобаються лижі, тому він сподівається, що він з сім'єю зможуть вибратися кудись, щоб покататися на лижах. Він також додав, що його дві дочки вже катаються на лижах.

Депутат завив, що бюджет на святковий стіл становить 5 тисяч гривень. Але після Нового року буде Різдво, а це завжди додаткові витрати.

Ілля Ківа ("Опозиційна платформа - за життя") розповів про свої плани на Новий рік і скільки він витратить на святковий стіл. За його словами, він має намір одягнутися Дідом Морозом, щоб порадувати і повеселити своїх діток, подарувати їм подарунки. Депутат додав, що він відклав на новорічні свята відкладено 50 тисяч гривень.

Олексій Мовчан (фракція "Слуга народу") розповів рецепт своєї фірмової страви, яка буде на його святковому столі. Мовчан сказав, що Новий Рік відзначатиме вдома з рідними. На святковому столі буде те, що кожен приготував і приніс з собою. За його словами, бюджет святкового столу може бути 2-3 тисячі гривень. Все залежить від кількості гостей.

Мовчан зазначив, що його батько запікає дуже крутого гусака або качку, і це фірмове новорічне блюдо. Також він додав, що часнику має бути багато. За його словами, на святковому столі зазвичай традиційні страви, немає нічого незвичайного.

Володимир В'ятрович ("Євросолідарність") сказав, що Новий рік від святкує символічно, а ось Різдво – вже зовсім по-іншому. За його словами, Новий рік він може відзначати з друзями де-небудь в Києві або під Києвом.

Він сказав, що завжди дотримується традицій під час святкування Різдва. Традиційно відзначає Різдво за українськими традиціями, з колядками, з 12 стравами на столі. Депутат додав, що великих витрат не буде, крім закупівлі продуктів і бензину. .

Ярослав Железняк (фракція "Голос") не планує масштабного святкування, навпаки, все буде скромно - навіть без олів'є і горілки. Він підготував скромні подарунки своїм рідним.

За його словами, він не витратить багато на свята. Також може зробити подарунок мамі-близько тисячі гривень. Він купить те, що вона хотіла. За його словами, головне - не гроші, а увага і любов.

Сергій Шахов ("Довіра") також був не дуже вимогливим. На його столі не буде традиційних страв.

Він розповів, що любить сало "Адідас", чорний хліб, "Бородинський", салат Олів'є, окрошку, запашний огірок, томати, сардини і кільку в томаті.

Раніше "Hyser" повідомляв, що стало відомо, скільки грошей доведеться витратити українцям на новорічний стіл.

Наш портал писав, що дієтолог розповів, чим можна замінити майонез в салаті Олів'є.

Нагадаємо, що дієтолог розкрила секрети справжнього хліба.