Українців попередили про те, що в рамках місячних тарифів на газ ціни на паливо сильно підвищаться

В Україні вже протягом довгого часу діють незмінні річні тарифи на газ для населення, однак доступні і місячні тарифи, які змінюються щомісяця. Українські постачальники розповіли про те, як зміниться вартість блакитного палива для споживачів в рамках місячних тарифів. Про це повідомляє iнформаційний портал "Главред".

Повідомляється, що, наприклад, компанія "ТАС енергія країни" в січні буде докладати українцям купувати газ практично за 60 гривень за кубометр газу, в той час як груднева вартість одного кубометра становила 38,35 гривень, а Вереснева — 20,96 гривень.

Велика частина українських постачальників газу, однак, повністю відмовилася від місячних тарифів і продає українцям паливо тільки за фіксованою державою ціною в 7,96 гривень за кубометр. Ця вартість буде діяти до 30 квітня наступного року, після чого буде перерахована і не буде змінюватися протягом ще одного року.

Варто відзначити, що окремі постачальники прагнуть зберегти місячні тарифи, при цьому роблячи його досить близьким до фіксованих цін. Так, наприклад, компанія "Галнафтогаз" пропонує місячний тариф на Січень на рівні 7,99 гривень за кубометр.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що жителів столиці попередили про відключення світла.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям підказали, як заощадити на опаленні.

Також "Hyser" писав, що з 1 січня в Україні злетять ціни на воду.