Підводячи підсумки 2021 року, заступник голови Ради Федерації Костянтин Косачов, 28 грудня заявив, що Росія на цей момент домоглася важливих успіхів на світовій арені. При цьому не забув згадати він про кризи в Афганістані, на Близькому Сході і на Донбасі, а також загострення на білорусько-польському кордоні.

Так, віце-спікер Ради Федерації Костянтин Косачов заявив, що"РФ ніколи ні на кого не нападала першою". Так він прокоментував дані НАТО, згідно з якими на російській території зараз неподалік від кордону з Україною знаходяться 122 тис.російських військових. І це при тому, що чисельність української армії в цьому регіоні значно менша.

Косачов заявив, що"Росія не виношує планів з власної волі здійснювати військову операцію щодо України".

З іншого боку він і не виключає конфлікту. З його слів, таке може статися якщо Україна відмовиться від Мінських угод і почне відкритий наступ на республіки ДНР і ЛНР на Донбасі.

При цьому Косачов "захищається" федеральним законом РФ "Про оборону", десята стаття якого дає можливість використовувати Збройні Сили РФ за кордоном у разі:

  • якщо був напад на російські війська або держоргани за кордоном,
  • якщо напали на іншу державу, а вона попросила Росію про допомогу,
  • якщо потрібно захистити російських громадян від збройного нападу.

"Жодним чином не вирішуючи розвиток подій, просто нагадаю цим провокаторам, що після того як сталася трагедія Цхінвала, в листопаді 2009 року в Росії були внесені серйозні поправки в чинний Федеральний закон "Про оборону", — заявив представник Кремля.

Таким чином зі сказаного випливає, що наступ ЗСУ на самопроголошені ДНР і ЛНР викличе негайну реакцію Москви і початок військової операції проти України.

Він також підкреслив, що ситуація навколо Донбасу зараз нагнітається і що "Україну підштовхують до того, щоб спробувати вирішити проблеми південного сходу військовим шляхом".

"Причому провокатори і всередині, і зовні України абсолютно точно розуміють, що в цьому випадку відбудеться", — сказав сенатор.

Раніше Hyser писав про те, що президент України Володимир Зеленський поділився своїм баченням майбутнього окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також анексованого Криму.

Також Hyser повідомляв, що Карпатська мольфарка розповіла про майбутнє України.

Нагадаємо, що у Зеленського кинули виклик Путіну.