Слизькі дороги, кучугури снігу в людський ріст, заметені перевали і загроза лавин в горах, схоже, погода хоче перевірити комунальників на стійкість та готовність до серйозних викликів.

Вдень 27 грудня метеорологи та рятувальники розповсюдили попередження про різке погіршення погодних умов в Україні. Станеться це у вівторок, 28 грудня, внаслідок приходу активного циклону. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила синоптик Наталка Діденко.

Таким чином експерт з погоди порадила водіям, по можливості, відкласти завтрашні поїздки, особливо центральними регіонами України, а якщо це неможливо - перевірити машину на наявність всіх необхідних для безпеки речей і бути дуже уважними на дорозі.

Так, продовж 28 грудня у південних областях, у Вінницькій, Хмельницький та Чернівецькій областях - вночі, а у центральних та східних областях вдень прогнозуються значні опади у вигляді снігу та мокрого снігу, приріст снігового покриву 10-20 см, налипання мокрого снігу.

Такі погодні умови можуть не лише завадити нормальному функціонуванню транспорту, а й стати причиною відключення енергозабезпечення населених пунктів.

При цьому синоптик зазначила, що практично на всій території України домінуватимуть морози до – 15 градусів, і лише на півдні країни очікується плюсова температура повітря і буде мокрий сніг та дощ.

Вітер східний із переходом на північно-західний, 5-10 м/с. Удень в Україні, крім заходу і півночі, місцями пориви 15-20 м/с.

Прогноз погоди в Україні на 28 грудня 2021 року / Укргідрометцентр

Що стосуться столиці України, то у Києві 28 грудня, за прогнозом, буде хмарна погода, вночі буде невеликий, а вдень помірний сніг, але без хуртовин. Уночі в столиці очікується 8-10 градусів морозу, а вдень — близько -5℃. Вітер східний із переходом на північно-західний, 5-10 м/с.

"У Києві завтра – хмарна погода, є ймовірність снігу, проте не сильного і без хуртовин. На дорогах залишається ожеледиця. Циклон вкупі із бурхливою катавасією піде південніше столиці," – йдеться у повідомленні.

Раніше Hyser писав, що українців попередили про можливість відключення опалення в новорічні свята.

Також наш портал повідомляв, що названо регіони України, в яких будуть скорочено зимові канікули.

Нагадаємо, у Чернігові зафіксували унікальне погодне явище, яке не характерне для зимового сезону.