Стало відомо, що для жителів столиці вартість водопостачання підвищиться на 20 відсотків

У Національній комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг постановили, що наступного року 45 українських водоканалів поміняють тарифи на воду. Зміни набудуть чинності з 1 січня 2022 року. Про це повідомляє офіційна прес-служба НКРЕКУ.

В опублікованому рішенні Національної комісії зазначено, жителям яких міст доведеться платити найбільше за водопостачання. Повідомляється, що найбільше заплатять клієнти Запорізького КП" Облводоканал", який встановив тариф в 54,63 гривні за 1 кубометр без урахування ПДВ. Другий за величиною тариф встановило КП "Уманьводоканал" - 47,92 гривень за кубометр води без ПДВ, а за ним, з невеликим відривом, йде КП" Бердянськводоканал " з тарифів в 47,56 гривень.

Для жителів столиці України настання нового року означатиме підвищення вартість водопостачання практично на 20%, в результаті чого тариф доросте до 25,32 гривень за кубометр без урахування ПДВ або 30,38 гривень з урахуванням ПДВ, що, втім, все одно досить далеко від рекордних по Україні тарифів.

Варто зазначити, що з цієї суми кияни виплачуватимуть по 16,164 гривень за кубометр з ПДВ за централізоване водопостачання, а 14,22 гривні з ПДВ — за централізоване водовідведення.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли про те, як можна заощадити на опаленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 січня в Україні зміняться ціни на газ.

Також "Hyser" писав, що в Україні з'явиться новий додаток для перевірки якості комунальних послуг.