Жоден новорічний стіл не обходиться без найпопулярнішого салату Олів'є. В Інтернеті можна знайти величезну кількість різних рецептів його приготування, як то кажуть, на будь-який смак.

Про це йдеться в матеріалі «Апостроф».

Ви можете приготувати цей салат, слідуючи традиційному рецепту, або можете поекспериментувати і вибрати інший рецепт, щоб трохи урізноманітнити це блюдо.

В одному з рецептів салату Олів'є, який можна знайти в Інтернеті, пропонується зробити його у вигляді рулету і подавати на стіл в якості закусок, який завжди популярні на Новий Рік. Завдяки новому рецепту ви приготуєте класику по-новому. Така подача запам'ятається гостям, і вони будуть стояти в черзі, просячи новий рецепт.

Для приготування салату вам знадобляться наступні інгредієнти:

лаваш (1 лист), картопля (2 штуки), морква (1 штука), яйця (2 штуки), ковбаса варена (120 грам), огірки солоні (2 штуки), вершковий сир (2 столових ложки), майонез (2 столових ложки).

Приготування салату:

Відваріть овочі і яйця, дайте їм охолонути і потім очистіть. Натріть їх на дрібній тертці. Ковбасу і огірки також необхідно натерти. Всі інгредієнти розкладіть по готельних тарілках / ємностей.

Лаваш необхідно розкласти на поверхні столу і змастити вершковим сиром. Після цього всі інгредієнти потрібно буде укладати шару: перший шар - ковбаса, другий шар - морква, третій шар – картопля, четвертий шар – огірки. Потім вам потрібно зробити сітку з майонезу. Зверху потрібно посипати тертими яйцями. Після цього акуратно поверніть все в рулет.

Потім готову страву необхідно нарізати невеликими скибочками. Рекомендується подавати цю закуску відразу до столу, щоб лаваш не розм'як і гостям було зручно їсти.

Відзначимо, що Олів'є є одним з найпопулярніших страв на новорічні свята. Олів'є був фірмовою стравою ресторану "Ермітаж" в Москві, яким з 1860-х до 1883 року керував Люсьєн Олів'є.

Раніше "Hyser" повідомляв, що стало відомо, скільки грошей доведеться витратити українцям на новорічний стіл.

Наш портал писав, що дієтолог розповів, чим можна замінити майонез в салаті Олів'є.

Нагадаємо, що дієтолог розкрила секрети справжнього хліба.