До Нового року залишилося зовсім мало днів. Деякі українські школярі вже пішли на новорічні канікули з 25 грудня, але пощастило так не всім.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

Деякі діти будуть ходить в школу аж до 31 Грудня. Однак, за парти всі школярі повернуться після новорічних та різдвяних свят - у понеділок, 10 січня.

Навчальний рік 2021-2022 у більшості шкіл України розділений на два семестри (у деяких школах навчальний рік складається з трьох семестрів), кожен з яких поділений на дві чверті. Учні йдуть на канікули чотири рази на рік.

У навчальному році 2021-2022 Міністерство освіти і науки запропонувало закладам загальної середньої освіти відправити школярів на канікули з 25 грудня 2021 року по 9 січня 2022 року включно.

Більшість українських школярів відпочиватимуть саме за цим графіком. Але деякі школи працюватимуть довше.

У поточному році різниця між датами початку канікул в школах подекуди складе цілий тиждень. Крім цього, деякі учні будуть відпочивати менше, так як вони підуть на зимові канікули пізніше інших. Але всі школярі повинні будуть повернутися за парти в понеділок, 10 січня.

Найкоротші канікули будуть в тих школах, де заняття триватимуть аж до 31 Грудня. Таким чином, зимові канікули почнуться аж з 1 січня. В такому випадку зимові канікули у школярів триватимуть всього лише дев'ять днів.

Скорочені зимові канікули цього року будуть у навчальних закладах:

Кропивницький

Зимові канікули в школах міста почнуться з 24 грудня і до 31 грудня включно. Кожен заклад вирішив піти своїм шляхом. Після канікул всі школярі повернуться до занять у понеділок, 10 січня.

Львів

Більшість школярів у Львові підуть на зимові канікули з 31 Грудня. Навчання відновиться в понеділок, 10 січня.

Хмельницький

Зимові канікули в школах міста розпочнуться 30 грудня і триватимуть до 9 січня включно.

В Житомирі та Кременчуці також було прийнято рішення про зрушення зимових канікул в школах: на 31 Грудня і 1 січня відповідно. Школярі повернуться за парти 17 січня.

Графік МОН є рекомендацією, а не наказом, тому деякі школи самі вирішують, коли почнуться канікули. Дата канікул може бути змінена через низку причин, які входять в категорію форс-мажор. Зокрема, зміни можуть внести через високий рівень захворюваності коронавірусом COVID-19, грипом, ГРВІ, проблем з опаленням. Зараз однією з проблем освіти є різке зниження рівня знань серед дітей. Багато хто вважає, що це пов'язано з дистанційним навчання, яке було введено через пандемії коронавірусу. Деякі вважають, що дистанційне навчання не дає того рівня знань, які діти могли б отримати, якби перебували в школах. Однак, на таку вимушену заходи доводиться йти, щоб убезпечити дітей і викладацький склад від коронавірусу.

Офіційно місцева влада не повідомляє причини, за якими вони прийняли рішення про скорочення зимових канікул. Можливо, що це було зроблено через те, що затяжного осіннього відпочинку і дистанційної системи навчання.

Крім цього, ситуація може змінитися і через нову мутації коронавірусу Омікрона. Тому під час зимових канікул не варто розслаблятися і дотримуватися вимог МОЗ і карантинні обмеження, введені через коронавірус. Зокрема, дотримуйтесь безпечну дистанцію, носіть маски, мийте руки. У зимовий період зростають ризики захворіти коронавірусом і грипом одночасно, тому стежте за своїм здоров'ям.

Раніше "Hyser" повідомляв, стало відомо, скільки українці відпочиватимуть у січні наступного року.

Наш портал писав, що українцям розповіли про перенесення вихідних та свят у грудні та січні.

Нагадаємо, що українські школярі підуть на канікули 25 грудня і повернуться за парти 10 Січня, якщо не будуть введені нові обмеження через ситуацію з коронавірусом в Україні.