Українців попередили про зміну ціни на доставку газу.

Відомо, що тариф піде на підвищення з 1 січня 2022 року. Відповідне рішення вже було прийнято НКРЕКП. Про це повідомляє Telegram-канал "Країна Україна".

Зокрема, найвищі тарифи для клієнтів встановили компанії: "Чернівцігаз" - 2,57 гривні за кубометр (з ПДВ); "Гадячгаз", "Закарпатгаз", "Лубнигаз", "Миколаївгаз", АТ "Тисменицагаз", "Харківгаз" - за 2,39 гривні.

А ось найприйнятніші ціни своїм клієнтам пропонують: "Київгаз" - 0,38 гривень за кубометр, "Харківміськгаз" - 0,52 гривні за кубометр.


До слова, до цього голова правління НАК "Нафтогазу" Юрій Ветренко коментував подорожчання блакитного палива в країні. Він зазначив, що за поточний рік ціни на газ в країнах Європейського Союзу зросли в сім разів. Так, в Європі ціни на паливо вже перевищують позначку в 1 долар за кубометр, а в Українці продовжують платити за газ за фіксованою до травня 2022 року ціною – незалежно від області, обсягів споживання і назви газопостачальної компанії.

Уточнюється, що в Україні роздрібна ціна на природний газ становить поки ще 8 гривень, а ринкова його вартість - 45 гривень. Тобто незважаючи ні на що діють пільгові ціни на газ для населення, що слід враховувати.

Однак Ветренко додав, що різниця між роздрібною і ринковою вартостями робить негативний вплив на ринок. Зокрема, дуже зростають збитки, які вже досягли мільярдних показників.

Раніше "Hyser" писав про те, що міністр прокоментував можливість відключення тепла на новорічні свята.

Також наш портал повідомляв, що українцям розповіли, як і чому зростуть тарифи.

Нагадуємо, що до кінця опалювального сезону злетять комунальні тарифи.