З'явилася інформація щодо переміщення російських військових подалі від українських кордонів.

Зокрема, про відведення частини військовослужбовців від кордонів з Україною, заявили в Російській Федерації. Причиною тому стало завершення "польових занять" Південного військового округу в Ростові-на-Дону, про що повідомила їх прес-служба. Про це пише "Апостроф".

в українських кордонів поліпшується ситуація з російськими військовими, фото: РБК-Україна

Таким чином, 10 тисяч російських військових покинуть своє постійне місце дислокації. Уточнюється, що всі вони брали участь у заняттях, які протягом місяця проходили в польових умовах в декількох регіонах, в тому числі і у тих, що межують з Україною.

Тренування були організовані на полігонах Астраханської, Волгоградської, Ростовської областей, Ставропольського, Краснодарського країв, Північного Кавказу, військових базах РФ у Вірменії, окупованому Криму, Абхазії, а також Південної Осетії. За підсумком батальйонні тактичні і тактичні групи родів військ всіх з'єднань і військових частин Південно-Східної Азії пройшли підготовку на ротаційній основі за модульною системою.

Це означає, що, у всякому разі частини російських військових більше нема потреби залишатися біля кордонів України, оскільки їх заняття завершені.


До слова, секретар РНБО Олексій Данилов говорив раніше про те, що Україна готова йти на компроміси з Росією і домовлятися, аби зупинити війну на Донбасі. Однак додав, що поступатися своїми територіями наша країна не збирається і має намір відстоювати їх до останнього.

Раніше "Hyser" писав про те, що українці захищатимуть свою землю за будь-яких обставин.

Також наш портал повідомляв, що у Києві будуть вити сирени через загрозу вторгнення Росії.

Нагадуємо, що експерт назвав першочергові цілі Кремля в разі початку вторгнення.