Польський політик заявив про те, що потрібно готуватися до років "напруги і агресії"

У польському уряді розглядають можливість побудови серйозної захисної споруди у вигляді стіни на кордоні з нашою державою на тлі обстановки з Білоруссю. Про це Віце-прем'єр польського уряду і лідер партії "Закон і справедливість" Ярослав Качинський заявив в інтерв'ю інформаційному порталу "Gazeta Polska Codziennie".

Так, політик дав інтерв'ю, в якому заявив, що на подібне рішення польського уряду наштовхує тривала напруженість на кордоні між Польщею і Білорусі, яка не припиняється вже протягом декількох років. У зв'язку з цим вже наявні на кордоні з Білоруссю польські загородження можуть бути посилені і продовжені до кордону з Україною.

Качинський заявляє, що він не відчуває оптимізму щодо ситуації з Білоруссю і вважає, що поляки повинні готуватися до років напруги і агресії.

Нагадаємо, не так давно в Державному прикордонному комітеті Республіки Білорусь заявили про те, що українські льотчики під час навчань порушили кордон Білорусі. У повідомленні йдеться про те, що сталося це 4 грудня, приблизно о 12 годині, неподалік від пункту пропуску Нова Рудня. Там Мозирський прикордонний загін зафіксував порушення повітряного простору РБ з боку України.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що штам "Омікрон" підходить до України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Польщі діють нові правила в'їзду для українців.

Також "Hyser" писав, що Байден відмовив Україні в допомозі в разі нападу Росії.