Головнокомандувач ЗСУ дав коментар з приводу наказу Міноборони №313

Не так давно в Міністерстві оборони України Наказ №313, за яким жінок почнуть ставити на військовий облік. Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний дав коментар щодо цього наказу, передає інформаційний портал "Інтерфакс-Україна".

У своїй заяві Залужний пояснив, що у Міністерства оборони виникла необхідність в існуванні такого документа, який дозволили б військовим розглядати жінок, які могли б надати допомогу при захисті держави. У зв'язку з цим з'явився наказ, який враховує більше сотні різних спеціальностей.

Головнокомандувач поспішив заспокоїти українок і пояснив, що він повністю підтримує гендерну рівність, а також заявив, що нікому в терміновому порядку бігти до військкомату і займати там чергу не буде потрібно. За його словами, процес постановки жінок на військовий облік буде проходити планомірно і поступово.

Нагадаємо, що нещодавно в мережі з'явився наказ Міністерства оборони від 11 жовтня поточного року, який виданий відповідно до змін в законі про військову повинність і військову службу.

У даному документі позначений список спеціальностей, які споріднені певним військово-обліковим спеціальностям, у зв'язку з чим жінки цих професій повинні стати на облік військовозобов'язаних

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у США заявили про те що РФ серйозно розглядає напад на Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля українського кордону" заворушилися " російські війська.

Також "Hyser" писав, що в РНБО розповіли про те, що допоможе перемогти Росію в разі нападу.