В офісі президента анонсували, що до кінця року в країні відбудеться невелике коригування тарифів

До кінця опалювального сезону залишилося ще кілька місяців, і за цей час в уряді планують невелике коригування деяких комунальних тарифiв у бік їх підвищення на 10-11%, зокрема, підвищаться тарифи на розподіл і доставку газу. Вартість самого газу, при цьому, залишиться колишньою. Про це на офіційному порталі президента заявив заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма.

Шурма зазначив, що в українському уряді виділили істотні кошти з бюджету для того, щоб зберегти вартість газу в порівнянні з минулим роком практично незмінною, на рівні 8 гривень за кубометр блакитного палива.

Крім того, в Україні для населення не змінилася і вартість електрики, а для частини українських споживачів цифри в платіжках навіть знизилися. Шурма підкреслив, що в разі підвищення тарифів на постачання або розподіл електроенергії для обленерго, населення ніяк не відчують цієї зміни вартості енергоносія.

Варто відзначити, що незважаючи на прийняті в українському уряді заходи щодо газу, на світовому ринку енергоносіїв вартість газу зростає галопуючими темпами. Це явище експерти пов'язують з швидким виходом глобальної економіки з кризи, викликаної коронавірусу, що призвело до збільшення споживання і неготовність до цього постачальників.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли чому зростуть тарифи на комуналку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про проблеми з опаленням, які можуть початися в лютому.

Також "Hyser" писав, що у Кабміні змінили прогноз щодо змін тарифів на комуналку.