Українцям повідомили дуже важливі новини, які стосуються змін терміну дії COVID-сертифікатів. Потрібно повідомити про те, що сертифікати будуть тепер діяти набагато менше.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Факт»

Стало відомо, що на території України скорочуватимуть дію covid-сертифікатів з 365 до 270 днів. Таке рішення буде прийнято через те, що в Європейському Союзі ці зміни можуть вступити в силу в найближчому майбутньому.

Заступник міністра охорони здоров'я Марія Карчевич заявила, що Брюссель має намір прийняти своє рішення 10 січня, після чого зберуться Національна технічна група експертів з питань імунізації, штаб з вакцинокерованих інфекцій МОЗ, а остаточне рішення затвердять Постановою Уряду.

Потрібно відповісти, що якщо у жителя України сертифікат про вакцинацію, який отриманий після другої вакцини, матиме термін дії більше 270 днів, то він зможе потрапити на територію Європейського тільки в межах обмежень, встановленими в кожній з країн ЄС.

Марія Карчевич помітила, що є договірна мережа, в яку входять країни Європейського Союзу. Це говорить про те, що всі ці країни будуть робити те, що скаже Єврокомісія. В даному випадку це говорить про те, що якщо вони приймуть цей закон про дію ковід-сертифіката, то людина не зможе потрапити на територію ЄС якщо його сертифікату про вакцинацію більше 270 днів.

Крім цього, потрібно нагадати і про те, що на території України було зменшено термін дії сертифікатів про одне щеплення. Якщо раніше жовтий сертифікат мав термін дії 120 днів, то зараз він може бути дійсним тільки 30 днів.

Нагадаємо, що українцям повідомили про Дикий мороз на Новий Рік.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям назвали області, які вийшли з червоної зони.

Також портал "Hyser" писав, що українським батькам повідомили про зміни в школах до Нового року.