Надзвичайна ситуація, як правило, трапляється тоді, коли її зовсім не чекають. Саме тому люди намагаються набувати в силу можливостей навички надання першої медичної допомоги або що робити при виникненні пожежі. Все це потрібно для захисту свого життя і здоров'я, а також для забезпечення безпеки оточуючих людей.

Але найголовніше, що потрібно забезпечити в НС це інформування людей про алгоритм їх дій, щоб не допустити паніку і хаос. З цією метою в багатьох містах існує Вулична система оповіщення.

Зараз, коли ситуація на Сході країни до межі напружена, а всілякі пророки раз у раз говорять про вторгнення на Україну російських військ в лютому 2022 року, виникла необхідність переконатися, що система електричних сирен Києва працює і є можливість швидкого оповіщення городян. Про це написали Факт.

У КМДА розповіли, що дату, коли включатимуть сирени, ще не обрали.

Проте в соцмережах вже з'явилася інформація, що виття сирен в столиці України заплановано на 29 грудня в проміжку між 12.00 і 13.00.

При цьому заступник голови Київської міськдержадміінстрації Андрій Крищенко заявив журналістам, що 29 грудня — це не дата включення сирен, а крайній термін для підготовки системи територіальної оборони.

Відзначимо, що комплекс територіальної оборони в Києві передбачає не тільки систему оповіщення населення, здатну працювати за відсутності електрики і мобільного зв'язку. Це ще й система укриттів для людей (підвальні приміщення, підземні паркінги, станції метро). Також в рамках підготовки планується скласти пам'ятку для населення про те, що робити, почувши сигнал тривоги.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у США заявили про те що РФ серйозно розглядає напад на Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля українського кордону" заворушилися " російські війська.

Також "Hyser" писав, що в РНБО розповіли про те, що допоможе перемогти Росію в разі нападу.