Через те, що в Україну прийшли сильні морози, українським водіям дали кілька дуже цінних порад. Стало відомо, що розморозити скло і двірники можна також легко, як зварити чай.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Профіль»

Ні для кого не секрет, що в холодні пори року, всі водії зіштовхують в завмерлими стеклами на автомобілі. Саме через те, що в Україні починає царювати мороз, експерти вирішили дати кілька цінних порад, щоб полегшити життя водіям.

В першу чергу необхідно просто поворухнути двірниками. Якщо за цілу ніч не прийшли якісь аномальні морози, то при такому простому дії тонкий лід повинен просто зламатися і посипатися. Однак потрібно розуміти, що при таких діях силу приймати не потрібно, так як це може закінчиться сумно для ваших двірників.

Мороз. Скриншот с видео на Youtube
Мороз. Скриншот с видео на Youtube
Мороз. Скриншот с видео на Youtube

Є ще один спосіб - полити скло омиваючим засобом. Якісна "незамерзайка" легко допоможе розтопити лід на склі автомобіля. Потрібно звернути особливу увагу на те, що штатний омивач вам тут не допоможе. Потрібно просто полити скло омиває засобом, а через кілька хвилин його протерти.

Крім цього, є ще один більш "пікантний" спосіб - покласти теплу грілку. Однак грілка повинна бути не гарячою, так як від різкої зміни температури скло може лопнути. Якщо на вулиці мороз, то не потрібно поливати двірники водою з чайника.

Також можна просто запустити двигун і направити потік повітря на скло. При поступовому нагріванні автомобіля скло точно не трісне, а двірники звільняться від льоду.

В Украину идут морозы
В Украину идут морозы, фото: скриншот

Потрібно повідомити одне найважливіше правило - не включайте склоочисник на заморожені двірники. Вони залишаться без руху, а ось запобіжник і мотор можуть згоріти.

Нагадаємо, що українським водіям розповіли про небезпеку на дорогах.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", злісних порушників ПДР позбавлятимуть водійських посвідчень.

Також портал "Hyser" писав, що у мережі показали Саморобний Запорожець-лімузин.