Останні 20 років на території України панували дещо "аномально" теплі зими, тому тріскучі морози до 20 градусів сприймаються як щось незвичне. Разом з тим похолодання взимку для помірно континентального клімату України - абсолютно природне явище. От і наступила сама що не є "класична" зима.

В середу, 22 грудня, в Україні за прогнозом синоптиків пануватиме морозна погода. А от снігу, дощів та мокрого снігу сьогодні майже ніде не передбачається, тільки хмарність на небі. Сніг очікується лише в деяких західних областях і в Криму. Про це пише Уніан.

Так, згідно з прогнозом, мінусова температура по всій країні утримається як вночі, так і вдень. Особливо холодно буде на сході та північному сході країни, де синоптики обіцяють до -10 градусів вдень та до -12.. -14 градусів вночі.

А от найтепліше традиційно буде на півдні, де температура повітря очікується до -4 градусів, а на ніч стовпчик термометра впаде до -10 градусів.

При цьому у північних областях 22 грудня очікується до -8 градусів вдень, а на ніч стовпчик термометра покаже до 13 градусів нижче 0.

У центральних областях удень буде трохи тепліше – до -6 градусів. Вночі в центрі країни очікується до -11...-13 градусів.

У західній частині України температура повітря вдень від -3 до -5 градусів. Вночі від -7 до -9 градусів.

У столиці України, Києві, 22 грудня похмуро, суцільна хмарність. Температура повітря вночі до 10 градусів морозу, а вдень - мінус 7.

Що ж стосується гірськолижних курортів в Україні, то погоду в Карпатах у найближчий тиждень не можна назвати ідеальною для активного відпочинку. Через морозну погоду та сильні опади катання на лижах або борді може бути дискомфортним, особливо для спортсменів-початківців, недарма ж в МНС закликали туристів утриматися від прогулянок на високогір'ї через сніголавинну небезпеку (3 рівень).

Так, наприклад, зараз на Драгобраті стоять морози -19–20 °С, які протримаються до 23–24 грудня. Висота снігового покрову сягає близько 140 см. А ось у Буковелі 22-23 грудня очікується від -10 до -20 °С і висота снігового покриву там близько 59 см.

До слова, саме сьогодні, 22 грудня, у церковне свято зачаття Святої Богородиці, на Русі вважали, що остаточно встановлюється зима. Наші предки вважали, що в цю дату сонце бореться з темрявою і для того, аби допомогти сонцю, в печі на цілий день розпалювали вогонь.

Прикмети погоди 22 грудня

  • Сонячний день з блакитним небом обіцяє морозний і сніговий Новий рік.
  • Похмурий і хмарний день обіцяє теплий Новий рік.
  • Багато інею на деревах - до хорошого врожаю.

Раніше Hyser писав про те, що на вихідні Україну накриють колючі дощі.

Також наш портал повідомляв, що названа вдала дата для прикрашання ялинки на новий 2022 рік.

Нагадаємо, що українцям назвали ціни на ялинки.