У Міністерстві охорони здоров'я України розповіли про карантинні норми для дітей

Наближаються улюблені багатьма зимові свята — Новий Рік і Різдво, на честь яких в українських дитячих садках і школах традиційно відбуваються святкові заходи. Одночасно з тим, варто враховувати, що в Україні як і раніше складна епідеміологічна тому і проведення свят буде обмежене карантинними заборонами. Про це повідомляє офіційна прес-служба Міністерства охорони здоров'я України на своїй сторінці в Facebook.

Повідомляється, що першою умовою для проведення свят у школах і дитячих садках є те, що свято буде окремим для кожної групи або класу. Тобто під час проведення свята в ньому зможуть взяти участь тільки учні однієї групи або класу, а також вихователі та вчителі, а вихованці паралельних груп і класів до Заходу не допустяться.

Другою забороною є заборона на присутність глядачів. Зазвичай на такі заходи на своїх дітей приходять подивитися їх родичі, проте з урахуванням складно ситуації з коронавірусом їх відвідування призвело б до серйозного поширення хвороби.

Нарешті, третім правилом є участь у свята виключно працівників навчального закладу. Це означає, Що взяти участь в його проведенні не зможуть сторонні люди, тобто аніматори, актори і так далі. Проводити свято і брати участь у ньому матимуть право тільки працівники навчального закладу.

Українців, однак, обурили такі правила, і нарікають на те, що відвідувати театри, цирки та інші масові заходи людям можна, а подивитися на своїх дітей на святі — ні.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, де в Україні на Новий Рік випаде сніг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ПЦУ розповіли, коли православні українці святкуватимуть Різдво.

Також "Hyser" писав, що у Києві на Новий Рік посилили карантинні обмеження.