Всім жителям України повідомили про те, що на території нашої держави почали дуже сильно дорожчати крупи. Лідером цього подорожчання, як не дивно, стала гречка.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Оглядач»

Стало відомо про дуже важливу статистику, яка говорить про те, що в Україні за рік значно збільшилися ціни на крупи – від 9 до 23%. Лідером цього забігу стала гречка, яка продовжує зростати з неймовірними темпами. Якщо на початку 2021 року гречка стояла 37.5 гривень за кілограм, що вже в листопаді вона стояла 46 гривень.

Гречка. Фото: скріншот YouTubе
Гречка. Фото: скріншот YouTubе

Потрібно підкреслити, що рис став теж набагато дорожче, а саме на 15%. Він стояв 24 гривні за кілограм, а зараз коштує 28 гривень. Манна крупа також подорожчала, але це зростання зовсім незначне.

Крупы. YouTube
Крупы. YouTube

Ячна крупа в Україні також подорожчала на 15%. Тепер українці купують кілограм ячної крупи за 15 гривень, коли раніше за кілограм можна було віддати 13 гривень. Популярна каша з пшона також виросла в ціні в 2021 році.

Однак особливу увагу привертає не тільки зростання цін на гречку, а й на інші продукти харчування. Якщо взяти соняшникову олію, то воно стояло в січні по 44 гривні, а вже в листопаді ціна досягла понад 60 гривень за пляшку.

Цукор також подорожчав у 2021 році. Зараз цукор коштує 28 гривень за кілограм, а на початку року ціна становила 21 гривню.

Цукор. Фото: скріншот YouTube-відео
Цукор. Фото: скріншот YouTube-відео

Крім цього, потрібно розуміти і те, що до Новорічних свят подорожчають найпопулярніші продукти харчування. Різноманітні види м'яса, яйця, сири, свіжі овочі, фрукти і так далі.

М'ясо, фото: скріншот
М'ясо, фото: скріншот

"Враховуючи досить стрімке зростання цін протягом року, значного стрибка напередодні свят в цінах не буде, тому що даний фактор буде обмежуватися купівельною спроможністю українців", – сказав український аналітик УКАБ.

Курячі яйця.  Фото: скріншот YouTube-відео
Курячі яйця. Фото: скріншот YouTube-відео

Нагадаємо, що українцям назвали закуски, які можуть зіпсувати свято.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, які страви можуть нашкодити організму.

Також портал "Hyser" писав, що медики повідомили, який продукт може викликати пухлину.