Всім жителям України повідомили, про те, що на території нашої держави склалася дуже нестабільна ситуація. Стало відомо, що в будь-який момент ціна на електроенергію може полетіти в космос в будь-який час.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Главком»

Потрібно повідомити про те, що в Україні на даний момент катастрофічно не вистачає вугілля тепловим електростанціям і їм доведеться переходити на газ, який коштує неймовірних грошей. Якщо це трапиться, то потрібно розуміти, що ціни на електрику будуть неймовірно високими.

На превеликий жаль, дану ситуацію не виправить і гідроенергетик. Зараз на себе основну роботу беруть атомні електростанції, але, вони вже і так знаходяться на межі своїх можливостей. Це говорить про те, що якщо атомні енергоблоки вийдуть з ладу, то буде проводитися аварійний ремонт.

ТЭЦ
ТЭЦ
ТЭЦ

Потрібно повідомити, що у атомних електростанцій дуже висока потужність і ними маневрувати дуже важко. Тобто збільшувати і зменшувати кількість енергії в різний час не виходить. Саме тому вони працюють на повну потужність цілодобово.

ТЕС і ТЕЦ – більш маневрені теплові та гідроелектростанції. Саме на них припадає все навантаження під час збільшення або зменшення навантаження в піковий час доби. Через різкі навантаження в ранковий і вечірній час ці ТЕС і ТЕЦ можуть зупинити свою роботу.

Все це говорить про те, що, якщо не буде вистачати вугілля, якого вже катастрофічно мало, ці станції будуть переводити на газ, що говорить про зростання цін.

Лічильник електроенергії. Фото: скріншот YouTube-відео.
Лічильник електроенергії. Фото: скріншот YouTube-відео.

Варто відзначити, що експерти говорять про те, що ситуація, що склалася може спровокувати зростання цін на електроенергію в розмірі 25%. Що стосується уряду, то вони навряд чи підвищать ціну на електрику для населення, чого не можна сказати про різноманітні продуктивних компаніях. Це може призвести до зростання цін на багато продуктів і не тільки.

Нагадаємо, що українцям розповіли, на скільки може подорожчати воду в наступному році.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", в Україні може зникнути дешевий газ.

Також портал "Hyser" писав, що українцям розповіли про нову платіжку.