Новий рік наближається стрімко, але перед ним належить відзначити ще інші свято. 25 грудня християни, які дотримуються григоріанського календаря, відзначатимуть одне з найголовніших свят - Різдво Ісуса Христа.

Про це повідомляється в матеріалі OBOZREVATEL.

25 грудня в Україні відзначатиму "католицьке" Різдво Христове. У зв'язку зі святкуванням Різдва Христового в грудні українці також отримають додатковий вихідний день через те, що в поточному році «католицьке» Різдво випадає на суботу. Відповідно до статті 73 Кодексу законів про працю України, вихідний з нагоди свята переноситься на понеділок, 27 Грудня.

Виходить, що на честь католицького Різдва Христового громадяни України відпочиватимуть три вихідні дні поспіль: 25, 26 і 27 Грудня.

Крім цього, українці будуть менше працювати в передсвяткові дні в цьому місяці. Відповідно до статті 53 КЗпП передсвятковий день 24 грудня буде скорочено на одну годину.

25 грудня Різдво Ісуса Христа відзначають християни, які дотримуються григоріанського календаря. В Україні, Росії, Грузії, Сербії та Єрусалимі Різдво відзначають за юліанським календарем – всі урочистості проходять 7 січня.

Петро Порошенко, який у 2017 році обіймав посаду президента України, у листопаді того року підписав новий закон 2211-VIII, який вніс деякі зміни до календаря офіційних свят нашої країни. Зокрема, згідно з цим законодавством з'явився новий вихідний день у так зване "католицьке" Різдво 25 грудня. Українські віруючі, які дотримуються григоріанського календаря, в цей день святкують народження Ісуса Христа.

У грудні українці також відзначатимуть й інші великі свята-День святого Миколая, введення в храм Пресвятої Богородиці, День Георгія Побідоносця, День Андрія Первозванного.

Раніше "Hyser" повідомляв, що перед Новим роком українців чекає неприємний "подарунок": подорожчають деякі продукти.

Наш портал писав, що українцям розповіли про перенесення вихідних та свят у грудні та січні.

Нагадаємо, що українські школярі підуть на канікули 25 грудня і повернуться за парти 10 Січня, якщо не будуть введені нові обмеження через ситуацію з коронавірусом в Україні.