Експерти попереджають українців про те, що світові авіакомпанії мають намір підвищити вартість квитків. Однією з причин подорожчання авіаквиток є пандемія коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє Schengenvisainfo.com.

Експерти заявляють, що ера дешевих подорожей скоро закінчиться. Ситуація на авіаринку продовжує погіршуватися через коронавірус і різних карантинних обмежень, які вводять країни для того, щоб запобігти поширенню нових штамів коронавірусу.

За словами експертів, можна виділити кілька причин, які впливають на вартість авіаквитків.

За словами гендиректора відомого лоукостера Ryanair Майкла О'лірі, на вартість квитків впливає зростання попиту на подорожі влітку наступного року після відкриття кордонів; а також зменшення пропускної здатності авіакомпаній.

Саме такий сценарій розвитку події був спрогнозований для лоукостерів і у відомому американському інвестиційному банку JP Morgan. Фахівці банку заявили, що на сьогоднішній день стає все складніше знайти дешеві авіаквитки.

За словами аналітика Джеймі Бейкера, якщо ви хочете придбати дешеві квитки або якісь квитки зі знижками, то починати шукати їх необхідно вже зараз.

За словами експертів, в 2020 році багато світових спробували відновити подорожі, які були тимчасово припинені через закриття кордонів і карантинних обмежень, введених через пандемію коронавірусу. У минулому році їм довелося знизити вартість авіаквитків, щоб хоч якось протриматися на плаву. На жаль, деякі авіакомпанії не пережили коронакризис і були змушені припинити сові існування.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні з'явиться новий національний авіаперевізник Ukrainian National Airlines. Нова компанія буде створена в рамках реалізації програми "велике будівництво", в якій братимуть участь Європейська авіабудівна компанія Airbus.

Зеленський зазначив, що Україна готова вкладати інвестиції в Розвиток повітряного флоту, залучати світові компанії в авіабудівництво і розвивати співпрацю з українськими виробниками. За його словами, цей проект дозволить збільшити прибуток і пасажиропотік, сформувати новий імідж нашої країни.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українцям розширили список безвізових країн.

Наш портал писав, що Укрзалізниця вирішила підвищити вартість квитків перед святами.

Нагадаємо, що українці, які пройшли повний курс вакцинації, можуть отримати 1000 грн, які можна витратити на покупку квитків на літак в межах країни.