Глава Нафтогазу заявив, що в України низькі запаси вугілля що може позначитися на роботі опалення

В Україні вже деякий час триває опалювальний сезон, і поки що серйозних проблем в його роботі не спостерігається. В українських сховищах на сьогоднішній день знаходиться більше блакитного палива, а ось з вугіллям ситуація зворотна — його запасі в країні критично низькі. Про це заявив глава Нафтогазу Юрій Вітренко в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1 + 1".

Вітренко розповів, що у зв'язку з тим, що запаси вугілля в Україні дуже маленькі, якщо на в лютому хоча б два тижні на території України встановляться сильні морози з падінням температури до 15 градусів нижче нуля, то по країні почнуться серйозні проблеми з опаленням.

Глава Нафтогазу зазначив, що на сьогоднішній день в світі не існує енергетичних системи, які не відчували б ніяких складнощів в роботі незалежно від перепадів температури, і не боятися непередбачених обставин можна тільки при наявності гігантських запасів газу, що вимагає великих фінансів, які дозволити собі не можуть навіть найбагатші і впливові країни.

Він при цьому зазначає, що на сьогоднішній день в українських газових сховищах більше блакитного палива, ніж зазвичай. Наприклад, на 1 січня прогнозується на 3% більше запасів газу, ніж у 2015-2019 роках. З вугіллям цього року ситуація склалася навпаки, дуже плачевна. Справа в тому, що Росія продовжує шантаж газом і вугіллям, і припиниться це тільки тоді, коли Україна стане енергонезалежною країною, яка перестане імпортувати газ і нафтопродукти.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що на вихідних в Україні пройдуть "колючі" дощі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли про те, які продукти небезпечно зберігати в холодильнику.

Також "Hyser" писав, що у Прикарпатті місцеві жителі скаржаться на чорний сніг.