Дощ, дощ з мокрим снігом і мокрий сніг - саме так погода сьогодні, в п'ятницю 17 грудня, "радувала" українців в кожному куточку країни. І хоч все вже в передчутті справжньої суворої зими з сильними морозами завдяки арктичному циклону, але температурні "гойдалки" на вихідних, 18 і 19 грудня, ніхто не відміняв.

Стало відомо, що в очікуванні великого свята Миколи антициклони і циклони влаштують в Україні "бої", які відчують на собі всі українці. Про те, що погода в Україні буде аж ніяк не святковою в День Святого Миколая повідомила в Facebook відома українська синоптик і телеведуча Наталка Діденко.

Так, за її прогнозом, в суботу, 18 грудня, з північного заходу Україну накриє антициклон Zafira, а з півночі прийдуть відразу кілька циклонів. Саме тому на всій території України погода очікується вологою, похмурою і з опадами.

"Ця хмарність, яка вкрала у нас сонце, буде висіти над головами ще два дні. Вітер північний, північно-західний. У західних областях завтра може задувати до штормового-обережніше під балконами, бігбордами і великими деревами", - звернулася вона до українців.

Отже, в суботу та неділю очікується мокрий сніг і температурні "гойдалки" між невеликими " плюсами "і" мінусами " в більшості областей країни. Температура повітря вночі почне опускатися д0 -3 -5 градусів, вдень очікується від -1 до +3 градусів.

Вітер північно-західний, західний, 7-12 м/с, вдень 18 грудня місцями в західних областях, 19 грудня в Україні пориви 15-20 м/с, в Карпатах 25-30 м/с.на дорогах, крім півдня, ожеледиця.

Що стосується столиці України, то в Київській області завтра вночі невеликий сніг, Вдень без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Температура в столиці коливатиметься в межах -1 градуса вночі до + 3 вдень.

А ось з 21-го грудня українцям потрібно готувати шапки-вушанки і валянки. Так, Наступного тижня практично всю територію України охопить різке похолодання. При цьому в Чернігівській, Сумській та Харківській областях вдарять морози до -14 градусів, проте через 70-відсоткову вологість і пориви вітру відчуватися це буде як мінус 20-24.

Раніше Hyser повідомляв, яка погода буде в Україні на Новий Рік.

Нагадаємо, що українців попереджають про сибірські морози.