Прем'єр-міністр Денис Шмигаль виступив із заявою, в якій повідомив, що в Україні зараз спостерігається високі темпи вакцинації населення від коронавірусу COVID-19. Якщо така динаміка продовжиться, то українська влада не буде вводити черговий локдаун в країні в рамках боротьби з коронавірусом.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами глави уряду, на сьогоднішній день вакцинація є єдиним дієвий і ефективний спосіб протидії коронавірусу. Він додав, що вакцинація населення дозволить запобігти введенню нових більш жорстких карантинних обмежень в країні.

За словами Шмигаля, зараз в Україні більше одного мільйона українців отримають щеплення від коронавірусу covid-19 щотижня. За останніми даними МОЗ, в Україні від коронавірусу вже вакцинувалися понад 40% дорослого населення.

Шмигаль також зазначив, що найближчим часом не планується знімати головні карантинні обмеження. Зокрема, обов'язковим залишається носіння масок, дотримання соціальної дистанції. Він додав, що всі ці обмеження можуть залишитися з нами ще на дуже довгий час.

Також Уряд прийняв рішення про продовження адаптивного карантину в Україні до 31 березня наступного року. Відповідно, до 31 березня в Україні не зніматимуться всі обов'язкові карантинні обмеження, які були введені через пандемію COVID-19.

У МОЗ раніше заявили, що в Україні не планується посилювати карантин на майбутні новорічні та різдвяні свята. Однак медики закликають українців відзначати свята в колі своєї сім'ї, уникати великого скупчення людей, а також вакцинуватися, щоб убезпечити себе і своїх близьких.

Ситуація в Україні може змінитися, якщо в країну потрапить новий штам коронавірусу, який отримав назву Омікрон. За словами багатьох світових вчених, цей штам коронавірусу набагато небезпечніше штаму Дельта. Омікрон поширюється швидше дельти, а також містить більше 50-ти мутацій в спайк-білку, що може зробити цей штам більш заразним.

На сьогоднішній день вчені з усього світу продовжують вивчати цей штаму, щоб отримати якомога більше інформації про цей вірус і зрозуміти, як можна боротися з ним.

Багато світових країн знову змушені закривати свої кордони, щоб запобігти поширенню цього штаму.

Якщо ви плануєте поїздку на новорічні свята за кордон, то перед цим слід уважно вивчити інформацію по цікавить Вас країні, а також з'ясувати правила в'їзду в країну. Зараз багато країн змінюють правила для туристів через Омікрона.

Раніше "Hyser" повідомляв, що в Україні озвучили новий список професій для обов'язкової вакцинації від коронавірусу.

Наш портал писав, що українцям розповіли, чи вводитиметься локдаун на новорічні свята.

Нагадаємо, що українцям розповіли, що їх чекає після Нового року.