2 грудня поточного року Верховна Рада схвалила Закон Про державний бюджет на наступний року. Однак, в законодавстві не передбачається підвищення показника мінімальної заробітної плати українців з 1 січня наступного року.

При цьому, з 1 грудня поточного року розмір мінімальної зарплати українців зріс до 6500 гривень.

Про це повідомляють «ФАКТи».

Зростання мінімальної зарплати не передбачене через зобов'язання України МВФ. Зокрема, згідно з домовленостями, українському уряді необхідно стримувати зростання мінімальної зарплати, щоб її динаміку не склала більш ніж на 2% по відношенню до рівня інфляції.

Виходячи з усього цього, наступного року рівень мінімальної зарплати в Україні збільшиться тільки на 3%. З 1 жовтня наступного року розмір мінімалки повинен буде становити 6700 грн.

У той же час мінімальна зарплата в погодинному розмірі зросте вже з 1 січня наступного року — правда, всього на 14 копійок.

За словами фахівців, це вплине на виплатах працівників бюджетної сфери, так як їх виплати розраховують з урахуванням розміру мінімалки.

Однак у тому ж законодавстві прописана одна можливість, яка може дозволити українським законодавцям у термін до 31 грудня наступного року ввести додаткові стимулюючі виплати для державних працівників.

У Міністерстві економіки озвучили прогноз, згідно з яким середня заробітна плата українців наступного року може досягти показника в розмірі 15-778 гривень. Якщо прогнози відомства дійсно виявляться правдивими, то українці можуть готуватися до збільшення заробітних плат, а після цього можуть зрости і пенсійні виплати.

В Україні проводиться масштабна перевірка одержувачів державних виплат, у тому числі і субсидій. Новий законопроект, схвалений урядом, дозволяє проводити перевірки кандидатів, які претендують на кошти з державного бюджету.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, як можна збільшити пенсійні виплати.

Крім цього, українцям перерахують заробітні плати.

Наш портал писав, що українців порадують надбавками до пенсій.

Нагадаємо, що українців попередили, що їх можуть позбавити субсидій.