В Україні територіальні центри комплектування та соціальної підтримки замінять військові комісаріати.

Про це повідомляється в матеріалі Главком.

У заяві Міноборони України йдеться, що вчора, 15 грудня відбулося засідання уряду, на якому були схвалені деякі зміни до Положення про підготовку та проведення призову громадян України на строкову військову службу, а також прийняття призовників на військову службу за контрактом.

Згідно з документом, вносяться зміни в термінологію. Відповідно до нововведень, "військові комісаріати" будуть замінені на "територіальні центри комплектування та соціальної підтримки", а "військові комісари" - на "керівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки".

Створення нових центрів дозволить підвищити ефективність роботи з військовозобов'язаними, резервістами та ветеранами під час надання послуг щодо їх соціального та правового захисту

Також буде змінено процес оформлення документів для осіб з інвалідністю, у яких виявлені важкі захворювання і не можуть вільно пересуватися.

Крім цього, буде змінено процес взаємодії між територіальними центрами комплектування та соцпідтримки з органами держвлади, організаціями, установами та підприємствами щодо питань обліково-призовної роботи.

У відомстві заявили, що в поточному році на строкову військову службу заплановано призвати на 2 тисячі призовників більше, ніж в 2020 році. Зокрема, закличуть близько 32 тисяч українців.

За даними відомства, минулого року кількість українських призовників на військову службу склала 30 тисяч осіб.

1 жовтня цього року в Україні розпочався осінній призов до лав ЗС України та низки інших військових формувань. Призов триватиме до 21 грудня.

Відповідно до розпорядження уряду, під час поточного осіннього призову планується призвати 13 575 осіб, з яких ЗСУ потраплять - 6500 осіб, до Держспецтрансслужби - 600 осіб, до Нацгвардії - 4775 осіб, до Держприкордонслужби - 1700 осіб.

Раніше "Hyser" повідомляв, що військовозобов'язані можуть змінити місце проживання без відвідування військкомату.

Наш портал писав, що в Україні спростять військкомати.

Нагадаємо, що в Україні резервістів призиватимуть без мобілізації.