Стало відомо, яким чином українці можуть підвищити розмір своїх пенсій

В Україні якщо пенсіонер продовжує офіційно працювати і виплачувати страхові внески, він має право на перерахунок пенсії з урахуванням страхового стажу після призначення пенсії. Складання ж договору добровільного страхування, за яким здійснюватиметься плата за місяці після виходу на пенсію не надає права на перерахунок пенсії. Про це повідомляє iнформаційний портал "Пенсійний кур'єр".

Пенсіонерка, якій до 30 років стажу не вистачає двох місяців поцікавилася у експертів, чи має їй сенс "докупити" відсутні місяці.

У такому випадку, у разі офіційного працевлаштування, за особу виплачуватимуть обов'язкові внески, а відразу по закінченню цих місяців можна подавати заяву на перерахунок пенсії. Провести перерахунок виплат повинні відразу, оскільки для осіб, які відпрацювали повний стаж, це робиться незалежно від того, скільки часу пройшло з моменту призначення або перерахунку пенсії.

У разі, якщо влаштуватися на роботу офіційно не представляється можливим, то експерти радять проаналізувати записи в трудовій книжці з 1 січня 2004 року, оскільки там можуть бути записи про неповні місяці роботи. У такому випадку можна здійснити доплату до мінімального страхового внеску, щоб замість неповного трудового Місяця отримати 30 днів стажу.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, кого з українців очікує підвищення пенсій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українським автолюбителям у парламенті готують поблажки.

Також "Hyser" писав, що в Україні злетять ціни на вино.