У Верховній Раді погодили проведення військових навчань наступного року

У зв'язку з тим, що 2021 рік добігає кінця, в парламенті готуються до заходів, запланованих на наступний рік, зокрема, ряду військових навчань за участю іноземних військових. У вівторок, 14 грудня, в Верховній Раді прийняли законопроект №6359, згідно з яким іноземні військові зможуть пройти на територію України. Текст документа розміщено на офіційному порталі парламенту.

Повідомляється, що за законопроект №6359 проголосувало 318 народних депутатів. Даний документ передбачає, що в 2022 році іноземні військові будуть допущені на територію України для проведення багатонаціональних навчань. Закон набув чинності з дня його публікації.

У парламенті також повідомили, що на території нашої країни в наступному році пройде цілий ряд військових навчань, частина з яких є багатонаціональними. Це, наприклад, багатонаціональні навчання "Об'єднані зусилля-2022", багатонаціональні навчання "Вікінг-2022", українсько-американські навчання "Репід Трайдент-2022", багатонаціональні навчання "Кленова арка-2022", українсько-Британські навчання "Козак Мейс-2022", українсько-румунські навчання "Ріверайн-2022", багатонаціональні навчання "світла Лавина-2022", українсько-американські навчання "Сі Бриз-2022" та українсько-польські навчання "Сільвер Сейбер-2022".

На підготовку та проведення перерахованих вище військових навчань у Міністерстві оборони України наступного року витратить 106 мільйонів 548 тисяч гривень. Частина навчань проходитимуть за межами України, на ті, які пройдуть в її межах буде витрачено понад 52 мільйони.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Байден відмовив у допомозі Україні у разі нападу Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військовий експерт розповів, які цілі у Кремля будуть першорядними при початку вторгнення в Україну.

Також "Hyser" писав, що Володимир Путін розповів про маловідомий факт з його біографії.