Уряд України прийняв рішення продовжити адаптивний карантин до 31 березня 2021 року.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду заявив, що продовження карантину допоможе максимально ефективно протидіяти пандемії, а також захистити здоров'я людей, пише "Сьогодні". Також в силі залишаються правила появи в громадських місцях. Так, людина повинна мати при собі Covid-сертифікат і маску для захисту.

"Вже більше 40% дорослих українців отримали щеплення проти коронавірусу. Завдяки вакцинації, ми можемо зупинити пандемію. У той же час, поки в Україні рівень вакцинації не досягне 70% дорослого населення, ми повинні продовжувати дотримуватися встановлених карантинних обмежень", – сказав Шмигаль.

Денис Шмигаль. Фото: скріншот YouTube-відео.
Денис Шмигаль. Фото: скріншот YouTube-відео.

До слова, "червона" зона карантину стала меншою - з неї вийшли дві області - Вінницька та Хмельницька. Ці регіони стали "жовтими" з 15 грудня.

Також дві зони показали поліпшені показники по захворюваності. Це Сумська і Житомирська. Тут показники не відповідають "червоній" зоні і в разі поліпшення ситуації, карантин повинні послабити.

Станом на на 15 грудня в "червоній" зоні карантину знаходяться Волинська, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Черкаська,
Чернігівська області.

В "оранжевій" Закарпатська та Одеська області.

В "жовтій" м. Київ, Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька, Чернігівська області.

Раніше Hyser писав про те, які професії увійшли в список для обов'язкової вакцинації.

Також Hyser повідомляв, що в Україні змінили правила карантину.

Нагадавши, як отримати тисячу гривень за вакцинацію.