Українцям в терміновому порядку повідомили дуже неприємну новину, яка стосується підвищення цін на комунальні послуги. Стало відомо, що в Кабінеті Міністрів України раптово змінили прогнози цін на комунальні тарифи.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Факт»

Є інформація про те, що раніше, українські чиновники давали обіцянку про те, що тарифи на комунальні послуги не будуть підвищуватися протягом усього опалювального сезону 2021-2022 року. Однак Міністерство економіки дає не дуже сприятливий прогноз на ціни за комунальні послуги на 2022 рік.

Варто відзначити, що трохи раніше, експерти говорили про те, що комуналка може значно вирости. Однак Міністерство дотримується думки, що цього може і не трапиться.

Комуналка
Комуналка

Як повідомляє Міністерство економіки України, зростання цін на опалення складе близько 6%, ціна на воду зросте на 11%, ну а лідером, як завжди, виявиться газ – 13%. Варто відзначити, що похибка в прогнозах може становити ±3%.

Єдине, що може порадувати Українців це те, що ціни на електроенергію залишаться колишніми.

Крім цього, потрібно повідомити про те, що експерти дотримуються іншої думки. Вони вважають, що вже наступного року ціни на комунальні послуги будуть значно вищими: газ зросте на 20%, опалення – на 16%, а на електроенергію ціни зростуть на 17,5%.

Комуналка. Скріншот з відео на Youtube
Комуналка. Скріншот з відео на Youtube
Комуналка. Скріншот з відео на Youtube

Важливо підкреслити, що Міністерство економіки України заявляє, що українська влада всіма силами намагається стримувати зростання цін на комунальні послуги. Однак на діях це виглядає трохи інакше.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як комунальним боржникам отримати субсидію.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українським пенсіонерам повідомили про нові пенсійні виплати.

Також портал "Hyser" писав, що українцям розповіли про різкий зліт цін на квартири.