У поточному році більшості українських домогосподарств субсидія на послуги ЖКГ перепризначали автоматично, але були і винятки. Деяким громадянам доводилося знову подавати всі необхідні документи, щоб отримати кошти з державного бюджету.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю «ФАКТам».

Міністр розповіла, що багато українців, які отримували субсидію в минулому опалювальному сезоні, не подавали необхідні документи на її оформлення.

"Людям нікуди не потрібно було йти, щоб подати документи. Все відбувалося автоматизовано, так як враховувалася вже наявна в реєстрах інформації і результат верифікації, яку проводили фахівці Мінфіну", – заявила Лазебна.

За її словами, але так пощастило не всім, деяким громадянам довелося заново подавати документи на отримання субсидії. Він додала, що це відбувалося, коли з'являється необхідність в отриманні або підтвердженні даних, які могли змінитися.

Заявник знову подавав документи на субсидію, якщо:

  • отримувач субсидії раніше не надавав банківські реквізити (це необхідно для нарахування монетизованої субсидії);
  • людині нараховувалася субсидія за фактичним місцем проживання, а не реєстрації. Людина повинна підтвердити місце проживання, яке могло змінитися з минулого опалювального сезону;
  • субсидію призначали без урахування зареєстрованих членів сім'ї, але вони не проживали в певному будинку. За минулий час вони могли повернутися, тому потрібен перерахунок.

За словами міністра, для цих домогосподарств субсидії призначалися, грунтуючись на поданих документах заявника.

У відомстві зазначили, що цього року було розширено список претендентів на субсидію. Зокрема, якщо хтось із членів сім'ї (домогосподарства) офіційно працює за кордоном (перебуває в іншій країні), але доглядає за дитиною віком до 3-х років; безробітний, який одночасно зареєстрований у центрі зайнятості тощо.

Лазебна зазначила, що такі випадки раніше окремо розглядалися комісіями органів місцевого самоврядування.

Міністр додала, що на сьогоднішній день не всі безробітні в Україні можуть отримати субсидію

Раніше "Hyser" повідомляв, що українців можуть позбавити субсидій через борги за комуналку.

Крім цього, в Україні штрафуватимуть за комунальні борги.

Наш портал писав, що українці порадують надбавками і надбавками до пенсій.

Нагадаємо, що українців попередили, що їх можуть позбавити субсидій.